МАР 26 Новини | ЗдравеОбнови

Чубрица срещу високо кръвно и главоболие

0 коментара0/5

Чубрицата е ароматен лек срещу високо кръвно налягане и главоболие, показва ново изследване.

Чубрица срещу високо кръвно и главоболие
 © Сн.: iStock.com

Малко хора знаят, че съществуват около 30 вида чубрица, като най-ароматни и полезни са градинската и планинската чубрица. Именно те се използват като подправка в кулинарията, но освен в готвенето чубрицата помага за намаляване на високото кръвно налягане, успокояване на сърцебиенето и облекчаване на главоболието.

 

Как да си отгледаме подправки?

 

Мнозина използват чубрицата като ефективно лекарство срещу гадене, повръщане и дори като лек за предотвратяване на настинка.

Консумира се под формата на чай, като течността трябва да престои два часа, след което се прецежда и пие три пъти на ден за най-добър ефект.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Чубрица срещу високо кръвно и главоболие".

Още от "Здраве"

Учени създадоха формулата на добрия нощен сън

Учени създадоха формулата на добрия нощен сън

Британски изследователи създадоха формулата на добрия нощен сън, вземайки предвид умората на човека, прекараното време в леглото, удобството на матрака, броя на часовете им в будно състояние, шума, светлината, топлината и дебелината на завивката.

Лекар атакува успешно сепсиса с коктейл от витамини

Лекар атакува успешно сепсиса с коктейл от витамини

Американският лекар Пол Марик заяви, че е открил ефективен способ за борба със заразяването на кръвта с помощта на венозно вливане на разтвор на витамин C.

Подправките заменят солта в яденето

Подправките заменят солта в яденето

Готварски уроци, които да покажат на хората как да използват различните билки и подправки, за да могат максимално да намалят количеството сол, което слагат в яденето си, биха били отличен избор за една по-здравословна диета, съветват учените.