АПР 30 Новини | ЗдравеОбнови

Банани и стафиди преди фитнес

0 коментара0/5

Специалистите разкриха какви храни помагат за облекчаване на процеса на отслабване и подобряване на резултатите от фитнеса.

Банани и стафиди преди фитнес
Банани и стафиди преди фитнес

Американската асоциация на диетолозите дадоха съвети на фитнес любителите как да се хранят за най-добри резултати. Противно на общоприетото схващане, че не трябва да ядеш преди и след тренировка, експертите обясниха, че има продукти, които стимулират работата на организма и изгарянето на мазнини по време на упражнения.

На първо място бананите помагат за увеличаване на енергийните нива и ускоряват обмяната на веществата. Те осигуряват постоянен поток на калории, тоест на енергия, тъй като съдържат много въглехидрати и калий.

Стафидите са втората препоръчителна храна преди тренировка, тъй като съдържа високи нива на калий и по този начин предотвратява загубата на течности. Богати са на естествени захари, които дават сила на тялото по време на тренировка.

Други проучвания показват, че съединенията, съдържащи се в сока от нар помагат за бързото намаляване на мускулната болка. Достатъчна е само една чаша сок от нар.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Банани и стафиди преди фитнес".

Още от "Здраве"

Сокът от череши лекува безсъние

Сокът от череши лекува безсъние

По една чаша сок от череши сутрин и вечер може да помогне в борбата с безсънието, посочва ново изследване.

Нудъли от копринени буби влизат в менютата в Китай

Нудъли от копринени буби влизат в менютата в Китай

Компанията „Bits and Bites“, иска да създаде нов начин за здравословен и траен начин на хранене за милиарди хора като започне производство на нудъли от стрити на прах копринени буби.

Ефектът на плацебото помага и при лекуване на разбито сърце

Ефектът на плацебото помага и при лекуване на разбито сърце

Сърцето ви е било разбито от скорошна раздяла? Най-добрият начин да се възстановите от негативните чувства е като повярвате, че правите нещо, с което помагате на себе си, смятат учени.