МАЙ 28 Новини | ЗдравеОбнови

4 причини за болки в гърба

0 коментара0/5

Когато сте болни от грип или настинка, хормоните на стреса могат да засилят усещането за болка.

4 причини за болки в гърба
4 причини за болки в гърба

С други думи, когато сте болен, може да усещате болки, от които по принцип не страдате", казва д-р Марк Завадски от университетската болница в Джорджтаун, САЩ.

  • Настинка

При настинка организмът произвежда пирогени, вторичен продукт от разпадането на клетката. Макар че тези пирогени предизвикват треска и помагат на тялото да се пребори с инфекцията, те са токсични за организма и допринасят за усещането за болка по време на болест.

Това се дължи на факта, че пирогените се събират около нервите, които предават сигналите за болка и засилват способността им за предаване на усещането за болка. Така че ако сте склонни към болки в гърба, при настинка те може да се засилят.

Естествена защита срещу настинка и грип >>>

Изпитано средство срещу настинка и грип >>>

  • Пневмония

При нея има инфекция дълбоко в белите дробове, а болките се усещат в средната част на гърба.

"Ако болката в гърба е свързана с треска, затруднено дишане и упорита кашлица, най-вероятно това се дължи на пневмония", казва д-р Глен Хардести от болница Арлингтън в Тексас, САЩ.

  • Камъни в бъбреците

Камъните в бъбреците също предизвикват силни болки не само в средната част на гърба. "Обикновено хората усещат, когато става въпрос за нещо по-сериозно от болежка заради прекалени физически движения", смята д-р Завадски.

Диета при бъбречнокаменна болест >>>

  • Ендометриоза

Жените, склонни към болки в гърба, може да усещат болки и в случай на ендометриоза. Това е състояние, в което лигавицата на матката расте извън матката и дразни околните тъкани, което предизвиква болки в корема и долната част на гърба. Те се усилват по време на менструалния период./БГНЕС/

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "4 причини за болки в гърба".

Още от "Здраве"

Фитнес тракерите отчитат правилно пулса ни, но не и изгорените калории

Фитнес тракерите отчитат правилно пулса ни, но не и изгорените калории

Повечето от фитнес тракерите са достатъчни надеждни що се отнася да определяне сърдечната честота, но са практически безполезни за отчитането на енергията, изразходвана при физическа активност.

Леките цигари са особено опасни за здравето

Леките цигари са особено опасни за здравето

Така наречените леки цигари („лайт“) са също толкова опасни за здравето, колкото и обикновените.

Италия въвежда задължителна ваксинация за децата

Италия въвежда задължителна ваксинация за децата

Италианското правителство прие наредба, с която се въвежда задължителна ваксинация за деца срещу инфекциозни заболявания, съобщиха местните медии.