МАР 30 Новини | ЗдравеОбнови

4 причини за болки в гърба

0 коментара0/5

Когато сте болни от грип или настинка, хормоните на стреса могат да засилят усещането за болка.

4 причини за болки в гърба
4 причини за болки в гърба

С други думи, когато сте болен, може да усещате болки, от които по принцип не страдате", казва д-р Марк Завадски от университетската болница в Джорджтаун, САЩ.

  • Настинка

При настинка организмът произвежда пирогени, вторичен продукт от разпадането на клетката. Макар че тези пирогени предизвикват треска и помагат на тялото да се пребори с инфекцията, те са токсични за организма и допринасят за усещането за болка по време на болест.

Това се дължи на факта, че пирогените се събират около нервите, които предават сигналите за болка и засилват способността им за предаване на усещането за болка. Така че ако сте склонни към болки в гърба, при настинка те може да се засилят.

Естествена защита срещу настинка и грип >>>

Изпитано средство срещу настинка и грип >>>

  • Пневмония

При нея има инфекция дълбоко в белите дробове, а болките се усещат в средната част на гърба.

"Ако болката в гърба е свързана с треска, затруднено дишане и упорита кашлица, най-вероятно това се дължи на пневмония", казва д-р Глен Хардести от болница Арлингтън в Тексас, САЩ.

  • Камъни в бъбреците

Камъните в бъбреците също предизвикват силни болки не само в средната част на гърба. "Обикновено хората усещат, когато става въпрос за нещо по-сериозно от болежка заради прекалени физически движения", смята д-р Завадски.

Диета при бъбречнокаменна болест >>>

  • Ендометриоза

Жените, склонни към болки в гърба, може да усещат болки и в случай на ендометриоза. Това е състояние, в което лигавицата на матката расте извън матката и дразни околните тъкани, което предизвиква болки в корема и долната част на гърба. Те се усилват по време на менструалния период./БГНЕС/

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "4 причини за болки в гърба".

Още от "Здраве"

Дозираният алкохол помага на сърцето

Дозираният алкохол помага на сърцето

Неотдавнашно изследване в което са участвали 1,9 млн. здрави възрастни британци показва, че една бира или чаша червено вино на ден може да бъде превантивна мярка срещу сърдечносъдовите заболявания.

Защо е вредно да прекалявате със солта?

Защо е вредно да прекалявате със солта?

Прекомерната консумация на сол е свързана с честите събуждания през нощта с позиви за уриниране, откриха японски учени, цитирани от ВВС.

Учени създадоха формулата на добрия нощен сън

Учени създадоха формулата на добрия нощен сън

Британски изследователи създадоха формулата на добрия нощен сън, вземайки предвид умората на човека, прекараното време в леглото, удобството на матрака, броя на часовете им в будно състояние, шума, светлината, топлината и дебелината на завивката.