МАР 30 Новини | ЗдравеОбнови

12 000 лекари от Европа планират да напуснат Великобритания заради Брекзита

0 коментара0/5

Около 12 000 лекари, които са се дипломирали в страните от еврозоната, може да напуснат Великобритания заради по-ниската социална сигурност, която произтича от Брекзита.

12 000 лекари от Европа планират да напуснат Великобритания заради Брекзита

Това пише „Гардиън“, позовавайки се на допитване на Британската медицинска асоциация. Допитване засили опасенията, че може да се задълбочи недостига на специалисти в британските болници.

Допитването обхвана 1193 лекари, работещи във Великобритания. От тях 42% заявиха, че се настройват да напуснат страната, 23% не били сигурни, а 39% разкриха, че ще останат на острова.

„В момент, когато националната здравна каса е достигнала своя предел и в страната се чувства сериозен недостиг на персонал, това би било катастрофално“, заяви д-р Марк Потър, председател на асоциацията.

По официални данни във Великобритания работят 280 932 лекари, от които 11% да са получили медицинското си образование в други страни от еврозоната.

Вижте още: 
Великобритания може да загуби над 66 млрд. паунда на година заради Брекзит >>>

Още от "Здраве"

Дозираният алкохол помага на сърцето

Дозираният алкохол помага на сърцето

Неотдавнашно изследване в което са участвали 1,9 млн. здрави възрастни британци показва, че една бира или чаша червено вино на ден може да бъде превантивна мярка срещу сърдечносъдовите заболявания.

Защо е вредно да прекалявате със солта?

Защо е вредно да прекалявате със солта?

Прекомерната консумация на сол е свързана с честите събуждания през нощта с позиви за уриниране, откриха японски учени, цитирани от ВВС.

Учени създадоха формулата на добрия нощен сън

Учени създадоха формулата на добрия нощен сън

Британски изследователи създадоха формулата на добрия нощен сън, вземайки предвид умората на човека, прекараното време в леглото, удобството на матрака, броя на часовете им в будно състояние, шума, светлината, топлината и дебелината на завивката.