МАЙ 25 Новини | СвятОбнови

В Белия дом очакват Оланд със софра като за сватба

0 коментара0/5

Хайвер от Илинойс, зеленчуци от градината на Мишел Обама, месо от теле, отгледано в Колорадо, и шоколад по хавайски са част от изкушенията, които Белият дом е подготвил за днешната официална вечеря по случай посещението на френския президент Франсоа Оланд.

В Белия дом очакват Оланд със софра като за сватба
В Белия дом очакват Оланд със софра като за сватба

Подготовката за такава вечеря е като да организираш сватба, обясни снощи пред медиите служител в протокола на американското президентство.

Очаква се на вечерята да участват около 350 гости и организаторите бяха затруднени при определянето на местата на всеки най-вече поради факта, че Оланд няма да бъде придружен от първа дама след разрива с Валери Травейльор.

Карл Лагерфелд нарече Франсоа Оланд "жесток и безсърдечен"

Първата дама на Франция, Валери Травейльор, вече е бездомна

На входа семейство Обама ще посреща гостите, които ще седнат на софрата в една от залите в градините на южното крило на Белия дом.

Менюто ще бъде в стил "Най-доброто от американската кухня", за което ще се погрижат шеф готвачът Крис Къмърфорд и майсторът на десертите Уилям Йосис. Гостите ще бъдат забавлявани от певицата Мери Джей Блайдж. Очакваната с нетърпение голяма неизвестна в гала-вечерята е какъв ще бъде тоалетът на първата дама Мишел Обама и кой е дизайнерът, който е избрала. /ЕФЕ/

Още от "Свят"

Стивън Хокинг: Трябва да намерим нов дом на друга планета

Стивън Хокинг: Трябва да намерим нов дом на друга планета

Британският физик теоретик Стивън Хокинг отново предупреди, че оцеляването на човечеството зависи от това дали хората ще успеят да си намерят нов дом на друга планета.

Делфин

WWF: Трябват спешни мерки са спасяването на най-малките делфини

Последните 30 останали екземпляра от вакитите (калифорнийски морски свине) изискват спешни действия за спасяването на вида, се посочва в ново изследване на WWF.

Мексико сити

Мексико обяви първо ниво екологична тревога

В понеделник мексиканската столица обяви първо ниво на екологична тревога, след като във въздуха бяха отчетени завишени нива на озон.