МАЙ 29 Новини | СвятОбнови

Тръмп уволни човек от екипа си заради лъжи за съперничката му Клинтън

От 0 коментара0/5

Доналд Тръмп уволни от преходния си екип сина на генерал Майкъл Флин заради разпространение на лъжлива информация за съперничката му от президентските избори Хилари Клинтън.

Тръмп уволни човек от екипа си заради лъжи за съперничката му Клинтън
Тръмп уволни човек от екипа си заради лъжи за съперничката му Клинтън © Архив

Всичко започна от инцидент в една пицария в столицата Вашингтон, където бе арестуван мъж с автомат в ръце, пише вестник „Ню Йорк таймс“, на който се позовава РИА-Новости. По данни на властите той искал да „разследва“ разпространяваните в интернет слухове, че Хилари Клинтън била оглавявала престъпна организация за сексуална експлоатация на деца, чиято централа била самата пицария.

Добави описание

Оказва се, че лъжливата информация за извършено криминално деяние от Клинтън била препредавана от двамата Флин – както от сина, така и от бащата, когото Тръмп планира да назначи за съветник по националната сигурност. Освен това те публикували съобщения, граничещи с исламофобията.

Няколко часа след инцидента в пицарията Флин-младши пуснал на страницата си в Туитър съобщение, че засега няма да опровергава т.нар „дело за пицата“ и то си остава новина.

Звезди излязоха на протест срещу Тръмп по време на Американските музикални награди >>>

След това представител на избрания президент оповести, че синът на генерала вече не е част от преходния му екип.

Добави описание

Доналд Тръмп и генерал Майкъл Флин

(Guliver/Getty)

Наскоро над 50 неправителствени и религиозни организации в САЩ публикуваха съвместно заявление, в което призовават Доналд Тръмп да се откаже от назначаването на Майкъл Флин за президентски съветник, защото седмица преди изборите на 8 ноември той препредал в Туитър лъжлива информация за причастността на Клинтън към сексуалната експлоатация на деца. /РИА-Новости/