ЮНИ 27 Новини | СвятОбнови

Швейцария отново е начело като държава с най-много иновации

0 коментара0/5

За седми пореден път Швейцария е на първо място в годишната класация на „Глобалния иновационен индекс”, се съобщава в оповестен доклад.

Швейцария отново е начело като държава с най-много иновации

„През 2017 Швейцария за седма поредна година оглавява общия рейтинг, в който 24 от първите 25 места са на държави с висок доход, а Китай, който е на 22-ро място е изключение. През 2016 Китай стана първата държава със средно равнище на доход, която влезе в челото на първите 25 по иновационен рейтинг”, се казва в съобщение, придружаващо доклада.

На второ място е Швеция, следвана от Холандия, САЩ и Великобритания. Индия е първа сред държавите със средно икономическо равнище. Тя е и иновационен център в Азия.

Авторите на доклада отбелязват високата, в сравнение с нивото на развитие, иновационна активност в африканските държави южно от Сахара и възможностите за укрепване на иновационния потенциал в региона на Латинска Америка и Карибския басейн.

В групата на „динамичните новатори” сред страните със среден и нисък доход попадат Кения и Руанда в Африка и три държави от Източна Европа.

Докладът за „Глобалния иновационен индекс” се подготвя от американския университет в Корнел, бизнес школата INSEAD и световната организация за интелектуална собственост.

Тази година учените са анализирали по 81 критерии данни за 127 държави, в които живее 92% от населението на планетата и които дават почти 98% от световния БВП.

Още за: Швейцария

Още от "Свят"

Хелмут Кол

Почина Хелмут Кол – канцлерът на германското единство

На 87-годишна възраст помина Хелмут Кол, канцлерът на германското единство, съобщи „Билд“.

Мелания и Барън се преместиха в Белия дом

Мелания и Барън се преместиха в Белия дом

От неделя вечерта Белият дом има двама нови наематели: първата дама Мелания Тръмп и синът ѝ Барън в крайна сметка се присъединиха към президента на САЩ Доналд Тръмп.

Какво се обърка при Тереза Мей?

Какво се обърка при Тереза Мей?

Премиерът Тереза Мей претърпя един от най-драматичните обрати в скорошната британска политическа история, като загуби мнозинството в парламента на предсрочни избори, за които се очакваше да спечели лесно.