МАЙ 27 Новини | СвятОбнови

Половината американци подкрепят миграционния указ на Тръмп

От 0 коментара0/5

Американското общество е разделено по въпроса за временната забрана за влизане на граждани на 7 мюсюлмански страни, която въведе президентът Доналд Тръмп, но привържениците на забраната са повече, според проучване на Reuters / Ipsos.

Половината американци подкрепят миграционния указ на Тръмп
 © Guliver/Getty

Тръмп подписа указ"За защитата на страната от навлизането на чуждестранни терористи", който забранява влизането в САЩ в продължение на 90 дни на граждани на Иран, Ирак, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан, както и преустановява приема на всякакви бежанци за 120 дни и забранява за неопределено време приемането на бежанци от Сирия. Указът предизвика улични протести и съдебни спорове.

Според проучването, 49% от анкетираните са съгласни с указа на Тръмп, 41% не са съгласни, 10% не могат да отговорят.

Това разделение е почти точно по партийна линия. Така, 53% от демократите не са съгласни с указа на Тръмп, а 51% от републиканците го подкрепят.

Освен това 31% от анкетираните казват, че се чувстват по-безопасно, докато 26% заявяват, че тяхната безопасност се е влошила с подписването на указа. /БГНЕС/

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Гадателка: През Годината на петела Тръмп ще се провали, Путин ще успее... >>>

Още от "Свят"

Стивън Хокинг: Трябва да намерим нов дом на друга планета

Стивън Хокинг: Трябва да намерим нов дом на друга планета

Британският физик теоретик Стивън Хокинг отново предупреди, че оцеляването на човечеството зависи от това дали хората ще успеят да си намерят нов дом на друга планета.

Делфин

WWF: Трябват спешни мерки са спасяването на най-малките делфини

Последните 30 останали екземпляра от вакитите (калифорнийски морски свине) изискват спешни действия за спасяването на вида, се посочва в ново изследване на WWF.

Мексико сити

Мексико обяви първо ниво екологична тревога

В понеделник мексиканската столица обяви първо ниво на екологична тревога, след като във въздуха бяха отчетени завишени нива на озон.