МАР 26 Новини | СвятОбнови

Половината американци подкрепят миграционния указ на Тръмп

От 0 коментара0/5

Американското общество е разделено по въпроса за временната забрана за влизане на граждани на 7 мюсюлмански страни, която въведе президентът Доналд Тръмп, но привържениците на забраната са повече, според проучване на Reuters / Ipsos.

Половината американци подкрепят миграционния указ на Тръмп
 © Guliver/Getty

Тръмп подписа указ"За защитата на страната от навлизането на чуждестранни терористи", който забранява влизането в САЩ в продължение на 90 дни на граждани на Иран, Ирак, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан, както и преустановява приема на всякакви бежанци за 120 дни и забранява за неопределено време приемането на бежанци от Сирия. Указът предизвика улични протести и съдебни спорове.

Според проучването, 49% от анкетираните са съгласни с указа на Тръмп, 41% не са съгласни, 10% не могат да отговорят.

Това разделение е почти точно по партийна линия. Така, 53% от демократите не са съгласни с указа на Тръмп, а 51% от републиканците го подкрепят.

Освен това 31% от анкетираните казват, че се чувстват по-безопасно, докато 26% заявяват, че тяхната безопасност се е влошила с подписването на указа. /БГНЕС/

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Гадателка: През Годината на петела Тръмп ще се провали, Путин ще успее... >>>

Още от "Свят"

доналд тръмп

Келиан Конуей боса на дивана в Белия дом (фото)

Съветникът на американския президент Доналд Тръмп Келиан Конуей взриви социалните медии със снимка, на която тя е коленилчила без обувки на диван в Белия дом.

Холандия лишава от гражданство ислямисти

Холандия лишава от гражданство ислямисти

Сенатът на Холандия прие закон, който позволява на властите да лишават от гражданство хора, които могат да представляват опасност за националната сигурност, включително привърженици на терористичната групировка "Ислямска държава", съобщава порталът Dutch News.

Кралица Елизабет II празнува сапфирен юбилей

Кралица Елизабет II празнува сапфирен юбилей

Британската кралица Елизабет II поставя днес нов рекорд като първия британски монарх, достигнал до сапфирен юбилей, или 65 години на трона. С това тя затвърждава позицията си на най-дълго управлявал жив суверен в света.