МАЙ 25 Новини | СвятОбнови

Почина синът на холандската кралица Беатрикс - принц Фризо

0 коментара0/5

Холандският принц Йохан Фризо, вторият син на кралица Беатрикс, почина, съобщи днес кралското семейство.

Почина холандският принц Фризо
Почина холандският принц Фризо © БГНЕС

През февруари 2012 г. принцът пострада тежко при падане на лавина, докато беше на ски ваканция в Австрия. Фризо карал ски извън обозначена писта с неназован австрийски приятел, когато бил затрупан от лавина.

Инцидентът стана близо до град Лех, където по традиция холандското кралско семейство отсяда през зимните си ваканции. Принцът прекарал 20 минути под снега, преди да бъде изваден от спасители в много тежко състояние.

"Принц Фризо почина вследствие на усложнения от мозъчната травма, причинена от липса на кислород, когато се оказа затрупан от лавина, докато карал ски на 17 февруари в австрийския ски курорт Лех", се казва в комюнике на холандския кралски двор.

Той беше опитен скиор, но беше затрупан от лавина и докато спасителите го извадят, е останал без кислород в продължение на 20 минути. Отначало беше в кома, но през ноември показа много слаби признаци на съзнание. До съществено подобрение обаче не се стигна.

Фризо прекара известно време в лондонската болница "Уелингтън", но на 9 юли беше транспортиран в кралския дворец, където прекара последните дни от живота си. /БГНЕС/

Още от "Свят"

Стивън Хокинг: Трябва да намерим нов дом на друга планета

Стивън Хокинг: Трябва да намерим нов дом на друга планета

Британският физик теоретик Стивън Хокинг отново предупреди, че оцеляването на човечеството зависи от това дали хората ще успеят да си намерят нов дом на друга планета.

Делфин

WWF: Трябват спешни мерки са спасяването на най-малките делфини

Последните 30 останали екземпляра от вакитите (калифорнийски морски свине) изискват спешни действия за спасяването на вида, се посочва в ново изследване на WWF.

Мексико сити

Мексико обяви първо ниво екологична тревога

В понеделник мексиканската столица обяви първо ниво на екологична тревога, след като във въздуха бяха отчетени завишени нива на озон.