ЮНИ 26 Новини | СвятОбнови

Почина синът на холандската кралица Беатрикс - принц Фризо

0 коментара0/5

Холандският принц Йохан Фризо, вторият син на кралица Беатрикс, почина, съобщи днес кралското семейство.

Почина холандският принц Фризо
Почина холандският принц Фризо © БГНЕС

През февруари 2012 г. принцът пострада тежко при падане на лавина, докато беше на ски ваканция в Австрия. Фризо карал ски извън обозначена писта с неназован австрийски приятел, когато бил затрупан от лавина.

Инцидентът стана близо до град Лех, където по традиция холандското кралско семейство отсяда през зимните си ваканции. Принцът прекарал 20 минути под снега, преди да бъде изваден от спасители в много тежко състояние.

"Принц Фризо почина вследствие на усложнения от мозъчната травма, причинена от липса на кислород, когато се оказа затрупан от лавина, докато карал ски на 17 февруари в австрийския ски курорт Лех", се казва в комюнике на холандския кралски двор.

Той беше опитен скиор, но беше затрупан от лавина и докато спасителите го извадят, е останал без кислород в продължение на 20 минути. Отначало беше в кома, но през ноември показа много слаби признаци на съзнание. До съществено подобрение обаче не се стигна.

Фризо прекара известно време в лондонската болница "Уелингтън", но на 9 юли беше транспортиран в кралския дворец, където прекара последните дни от живота си. /БГНЕС/

Още от "Свят"

Хелмут Кол

Почина Хелмут Кол – канцлерът на германското единство

На 87-годишна възраст помина Хелмут Кол, канцлерът на германското единство, съобщи „Билд“.

Швейцария отново е начело като държава с най-много иновации

Швейцария отново е начело като държава с най-много иновации

За седми пореден път Швейцария е на първо място в годишната класация на „Глобалния иновационен индекс”, се съобщава в оповестен доклад.

Мелания и Барън се преместиха в Белия дом

Мелания и Барън се преместиха в Белия дом

От неделя вечерта Белият дом има двама нови наематели: първата дама Мелания Тръмп и синът ѝ Барън в крайна сметка се присъединиха към президента на САЩ Доналд Тръмп.