МАЙ 29 Новини | СвятОбнови

Мишел Обама не гледа към политическа кариера

От 0 коментара0/5

След напускането на поста президентът Барак Обама и съпругата му Мишел ще бъдат много активни в работата с хората от народа, за да подкрепят прогресивни каузи

Мишел Обама не гледа към политическа кариера
Мишел Обама не гледа към политическа кариера © Архив

Това заявил стопанинът на Белия дом в интервю за сп. „Ролинг стоун“. И допълнил, че въпреки нейната популярност, съпругата му няма интерес към политическа кариера.

"Мишел никога няма да се кандидатира за пост", каза президентът в интервю, което е взето в деня след изборите.

Добави описание

"Зная, че тя е много талантлив човек. Можете да видите невероятния отзвук, предизвикан от нея сред американския народ. Но аз се шегувам, че тя е твърде разумна, за да иска да бъда в политиката."

Обама казва, че след като той връчи ключовете за Белия дом на новоизбраният президент Доналд Тръмп, той планира да "спи няколко седмици" и да вземе Мишел "на една заслужена почивка."

Плановете на Обама за първата година извън Белия дом са за писане на книга, организиране на неговия президентски център, чиято дейност ще се фокусира върху въпроса как да бъде обучено и как да бъде дадена възможност на следващото управленско поколение.

Мишел Обама: Бих искала да съм Бионсе >>>

Според Обама едно от големите предизвикателства пред него и колегите му демократи е да обмислят как да си върнат белите гласоподаватели от работническата класа, които са гласували за него - и не са подкрепили Хилари Клинтън. Според президента към гласоподавателите от Средния запад, които помогнаха на Тръмп да спечели в индустриалните щати като Мичиган и Уисконсин, не било отправено посланието, че Демократическата партия работи за тях.

Необходимо е повече време "лице в лице" с избирателите от бялата работническата класа, каза президентът. /БГНЕС/