МАЙ 29 Новини | СвятОбнови

Иванка Тръмп се мести във Вашингтон, ще става първа лейди

От 0 коментара0/5

Дъщерята на избрания президент на САЩ Доналд Тръмп - Иванка и съпругът й Джаред Кушнър са взели решение да се преместят от Ню Йорк във Вашингтон, съобщи телевизия CNN.

Иванка Тръмп с баща си Доналд
Иванка Тръмп с баща си Доналд © Guliver/Getty Images

Иванка Тръмп и Джаред Кушнър, които имат три деца, вече започнали да търсят жилища във Вашингтон. Смята се, че преместването им ще стане след 20 януари, когато Доналд Тръмп официално ще встъпи в длъжност.

Американките медии вече писаха, че 35-годишният Кушнър изигра едва ли не решаваща роля за победата на тъст му в президентските избори на 8 ноември. Очаква се той да стане един от най-близките съветници на Тръмп.

„Струва ми се, че Джаред Кушнър... ще бъде плътно ангажиран с процеса на вземане на решения“, заяви преди време Райнс Прибъс, бъдещият ръководител на апарата на Белия дом.

Самият Тръмп заяви на срещата с редколегията на вестник „Ню Йорк таймс“, че Кушнър вероятно ще се захване с мирното регулиране в Близкия изток, но няма да заема официално някаква длъжност.

Президентската съпруга Мелания Тръмп ще остане със сина Барън в Ню Йорк поне до края на настоящата учебна година, за да не прекъсва той обучението си в елитно училище.

В тази връзка някои американски наблюдатели смятат, че 35-годишната дъщеря Иванка Тръмп ще играе на първо време ролята на първа лейди на САЩ. Тя пуска собствена линия, обувки и аксесоари. Иванка също помагаше дейно на баща си в избирателната му кампания. /ТАСС /