МАЙ 26 Новини | СвятОбнови

Япония празнува Сакура – сезонът на цъфналите вишневи дръвчета

От 0 коментара0/5

Япония притаява дъх в очакване на един от най-красивите празници в страната или Сакура – сезонът на цъфналите вишневи дръвчета.

Япония празнува Сакура – сезонът на цъфналите вишневи дръвчета
 © istockphoto.com

Япония притаява дъх в очакване на един от най-красивите празници на страната или Сакура – сезонът на цъфналите вишневи дръвчета. Без него пролетта в азиатската държава просто няма как да е същата, но лекото забавяне на красивия пейзаж нажежи страстите до бяло.

Вижте също:

10 любопитни факта за японската култура >>>

Очаква се тази седмица експлозията на благоуханните цветчета да стане факт. Парковете и ресторантите вече са се подготвили за празничните дни, като се очаква и голям брой чуждестранни туристи.

За жалост природното чудо ще е на разположение само около седмица, след което цветовете ще започнат да падат от дърветата – крехкостта на живота, неведнъж намирала място във всички аспекти на японското изкуство.

 

Сакура е много важен момент за японците, свързван с новото начало и удоволствието от живота. Преходността на празника пък го прави още по-нетърпеливо очакван и радващ.

Вишневите дръвчета започват да цъфтят към края на март в южния остров Кюшу и едва през май в северния Хокайдо. /АФП/

Още за: Япония

Още от "Свят"

Стивън Хокинг: Трябва да намерим нов дом на друга планета

Стивън Хокинг: Трябва да намерим нов дом на друга планета

Британският физик теоретик Стивън Хокинг отново предупреди, че оцеляването на човечеството зависи от това дали хората ще успеят да си намерят нов дом на друга планета.

Делфин

WWF: Трябват спешни мерки са спасяването на най-малките делфини

Последните 30 останали екземпляра от вакитите (калифорнийски морски свине) изискват спешни действия за спасяването на вида, се посочва в ново изследване на WWF.

Мексико сити

Мексико обяви първо ниво екологична тревога

В понеделник мексиканската столица обяви първо ниво на екологична тревога, след като във въздуха бяха отчетени завишени нива на озон.