МАР 30 Новини | СвятОбнови

Холандия лишава от гражданство ислямисти

От 0 коментара0/5

Сенатът на Холандия прие закон, който позволява на властите да лишават от гражданство хора, които могат да представляват опасност за националната сигурност, включително привърженици на терористичната групировка "Ислямска държава", съобщава порталът Dutch News.

Холандия лишава от гражданство ислямисти

Новият закон позволява на правосъдния министър да отнема гражданството на хора, които са напуснали страната, за да се включат в редиците на "Ислямска държава", за да не могат да се върнат обратно в Европа. Тази мярка засяга само за хора с двойно гражданство.

„Ислямска държава” заплаши да взриви египетски пирамиди >>>

Този закон е част от пакета с мерки за борба с тероризма, насочени към засилване на борбата срещу заподозрени в тероризъм и бойци, завръщащи се от Сирия и Ирак. /БГНЕС/

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Холандия лишава от гражданство ислямисти".

Още от "Свят"

Старт на процедурата по Брекзит

Старт на процедурата по Брекзит

Писмото, с което британският премиер Тереза Мей уведомява председателя на Европейския съвет за намерението на страната да напусне ЕС, трябва да бъде връчено днес на Доналд Туск днес.

доналд тръмп

Келиан Конуей боса на дивана в Белия дом (фото)

Съветникът на американския президент Доналд Тръмп Келиан Конуей взриви социалните медии със снимка, на която тя е коленилчила без обувки на диван в Белия дом.

Кралица Елизабет II празнува сапфирен юбилей

Кралица Елизабет II празнува сапфирен юбилей

Британската кралица Елизабет II поставя днес нов рекорд като първия британски монарх, достигнал до сапфирен юбилей, или 65 години на трона. С това тя затвърждава позицията си на най-дълго управлявал жив суверен в света.