МАЙ 28 Новини | СвятОбнови

Холандия лишава от гражданство ислямисти

От 0 коментара0/5

Сенатът на Холандия прие закон, който позволява на властите да лишават от гражданство хора, които могат да представляват опасност за националната сигурност, включително привърженици на терористичната групировка "Ислямска държава", съобщава порталът Dutch News.

Холандия лишава от гражданство ислямисти

Новият закон позволява на правосъдния министър да отнема гражданството на хора, които са напуснали страната, за да се включат в редиците на "Ислямска държава", за да не могат да се върнат обратно в Европа. Тази мярка засяга само за хора с двойно гражданство.

„Ислямска държава” заплаши да взриви египетски пирамиди >>>

Този закон е част от пакета с мерки за борба с тероризма, насочени към засилване на борбата срещу заподозрени в тероризъм и бойци, завръщащи се от Сирия и Ирак. /БГНЕС/

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Холандия лишава от гражданство ислямисти".

Още от "Свят"

Стивън Хокинг: Трябва да намерим нов дом на друга планета

Стивън Хокинг: Трябва да намерим нов дом на друга планета

Британският физик теоретик Стивън Хокинг отново предупреди, че оцеляването на човечеството зависи от това дали хората ще успеят да си намерят нов дом на друга планета.

Делфин

WWF: Трябват спешни мерки са спасяването на най-малките делфини

Последните 30 останали екземпляра от вакитите (калифорнийски морски свине) изискват спешни действия за спасяването на вида, се посочва в ново изследване на WWF.

Мексико сити

Мексико обяви първо ниво екологична тревога

В понеделник мексиканската столица обяви първо ниво на екологична тревога, след като във въздуха бяха отчетени завишени нива на озон.