МАЙ 29 Новини | СвятОбнови

Арестуваха българина нападнал жена в метрото в Берлин

0 коментара0/5

Издирваният за нападението на млада жена в метрото в Берлин български гражданин Светослав Стойков е бил заловен днес, съобщи списание „Шпигел“.

Арестуваха българина нападнал жена в метрото в Берлин

27-годишният мъж е бил арестуван в междуградски автобус, с който е пристигнал в берлинския квартал „Шарлотенбург“. Цивилни полицаи го задържали още в автобуса. Не е ясно откъде е идвал издирваният. Той се укри, след като бе обявен за издирване заради брутално нападение срещу млада жена в метрото в квартал „Нойкьолн“ на 27 октомври.

Светослав изневиделица рита момичето в гърба, то пада и чупи ръка. Вандалският акт е заснет от охранителна камера и това видео предизвика огромно възмущение както в Германия, така и в България.

Смяташе се, че най-вероятно българинът се е укрил в родината си, но българската полиция обяви, че няма данни той да пребивава на наша територия.

Пет години затвор е присъдата, която очаква Светослав Стойков за нанасяне на телесна повреда на младата берлинчанка. Възможно е обаче и прокуратурата да прецени, че за момичето е съществувал риск за живота й и да поиска и по-висока присъда.

Той вече се разпитва в криминалната полиция и утре ще му бъде предявено обвинение.