МАЙ 28 Новини | Тема на седмицатаОбнови

Как предпочитате кафето?

4 коментара0/5

Когато говорим за кафе, може би трябва да разлистим пред себе си цял речник с всички разновидности на най-популярната топла напитка в света. Да видим какви са вашите предпочитания, що се отнася до вкуса на кафето.

Как предпочитате кафето?
 © istockphoto.com

Всъщност пиете ли кафе? Мнозина не могат да започнат деня си без чаша кафе. Ей така - за отскок. Иначе биха се чувствали сънени и без енергия цял ден. За други кафето не е дрога, без която не могат, а просто вкусна и ароматна топла напитка, която ги кара да се усмихват.

Вижте още:  Любимото кафе показва характера >>>

А има и хора, които въобще не пият кафе, било заради горчивия му вкус или пък заради това, че кафето може да доведе до оцветяване на зъбите и повишава кръвното налягане.

Ако сте от любителите на кафето, може да продължим с дългия списък на видовете кафе.

В Италия кафето се пие чисто, късо и много концентрирано. Това влиза в общата представа за истинско кафе, което тонизира и енергизира. Подобни шотчета кафе, обаче, не допадат на кафеджиите, които предпочитат да пият кафето си не на екс, а дълго време у дома, с вестник, или на навън на кафене с добра компания. 

 

Вижте още: Арт кафе - как да рисувате върху кафето? >>>

Чистото кафе, независимо дали е късно или дълго, все пак си е горчиво и доста силно, така че не на всички им понася. Ето защо следващото по популярност кафе е кафето с мляко или сметана. И тук вариантите са много. Може би предпочитате да добавите мляко само за цвят, колкото да се омекоти горчивия вкус на кафето, или пък предпочитате по-скоро капучино, мокачино и от сорта напитки с много мляко.

Вижте още:  Напитки с кафе >>>

Кафето може да се превърне и в съвършен коктейл, а ко му добавите канела, анасон, ликьор или друг алкохол.

Вижте още:  Горещи алкохолни коктейли с кафе >>>

 

  • А вие какво кафе предпочитате?

  • Всеки ден ли пиете кафе?

  • За вас кафето е средство за разсънване или просто обичате вкуса му?

  • Слагате ли захар в кафето си?

4 коментарaДобави коментар »

Penmar

От Penmar18.02.2017, 09:04 ч.

Много обичам кафето, пия го със захар и сметана. Все пак се старая да не прекалявам и пия по една, максимум две чаши, защото ако превиша дозата, се разтрепервам. Не мога без сутрешното кафе и определено съм пристрастена.

Виж всички коментари за "Как предпочитате кафето?".

Още от "Тема на седмицата"

Какво слушате, докато шофирате?

Какво слушате, докато шофирате?

Ед Шийрън или Металика? А защо не и детски песнисчки, ако най-малкият пасажер се изживява като ди джей в колата по време на път.

Светът тръгна на лов по следите на хакерите

На лов за хакери

Светът тръгна на лов по следите на хакерите

Следващият билет, който ще си купите

Следващият билет, който ще си купите

Замисляли ли сте се колко често си купувате билети? Оказва се, че такива са ви необходими за повече неща, отколкото предполагате?