ЮНИ 27 Новини | Наука и технологияОбнови

Учени разкриват тайните на сигналите от „извънземните” цивилизации

0 коментара0/5

Китайски и американски учени изказаха предположение за същността на физическия процес, който може да се съпровожда от т.нар. "мигновени космически радиоизбухвания”.

Учени разкриват тайните на сигналите от „извънземните” цивилизации

Това са единични мощни радиоимпулси, едно от обясненията за които е дейността на „извънземни”.

Руският портал лента.ру разполага с изследванията.

Според експертите радиоизбухванията се генерират от свръхпроводящи космически струни – реликтови едномерни концентрации на времепространството. Такива обекти съдържат материя, която може да се държи като гигантска антена, излъчваща мощни електромагнитни сигнали.

Параметрите на излъчването на хипотетичните свръхпроводящи струни, според анторите, се вписват в наблюдаваните характеристики на достигащите до Земята бързи радиоизбухвания. Учените отбелязват, че за проверка на хипотезата са необходими продължителни астрономически наблюдения

Първият бърз радиоимпулс бе регистриран през 2001 година от радиотелескоп в Австралия. Данните от наблюдението бяха обработени едва през 2007 година. Оттогава е потвърдено съществуването на около 20 такива сигнала. Учени предполагат, че такива сигнали може да излъчват неутронни звезди или извънземни цивилизации.

Още от "Наука и технология"

Нивото на океаните се покачва с главоломна скорост

Нивото на океаните се покачва с главоломна скорост

От 2014 година насам нивото на океаните се покачва с два пъти по-висока скорост, отколкото през 1993 година.

ЕС може да глоби Google с близо милиард евро

ЕС може да глоби Google с близо милиард евро

Европейската комисия може да наложи на американската интернет и софтуерна корпорация Google глоба от над 1 млрд. евро за злоупотреба с господстващо положение на пазара на услуги за търсене.

Британски учени разобличават „пропагандата” в мрежата

Британски учени разобличават „пропагандата” в мрежата

Вълна от цифрова „пропаганда”, идваща главно от Русия чрез автономни компютърни програми - ботове - разпространява фалшиви информации, за да манипулира общественото мнение в целия свят.