ЮНИ 26 Новини | Наука и технологияОбнови

Самсунг пусна на пазара най-големия телевизор в света

0 коментара0/5

В началото на 2013 Самсунг обеща, че до края на годината ще пусне в продажба гигантски 110-инчов телевизор с ултра висока резолюция и изпълни обещанието си.

Самсунг пусна на пазара най-големия телевизор в света

Телевизорът, който е с размери 2,6 на 1,8 метра, официално беше пуснат в продажба в Китай, Близкия Изток и избрани страни в Европа вчера. Самсунг не е потвърдил цената на телевизора UN110S9, но досегашният й най-голям телевизор UHDTV с 85-инчов екран се продава за 40 000 долара. Той е най-скъпият "стандартен"телевизор на пазара.

Вижте също: Самсунг разработва умни лещи

Новият апарат не е обсипан със скъпоценни камъни, но разполага със система за контрол с жестове, гласов контрол и Smart Hub, който предоставя достъп до онлайн съдържание, снимки, видео, музика и приложения.

Той разполага още с куад-кор процесор и услугата на Самсунг S-Recommendation, която следи най-често гледаните от потребителите канали и периодично дава препоръки за сходни канали. /БГНЕС /

Още за: телевизор

Още от "Наука и технология"

Британски учени разобличават „пропагандата” в мрежата

Британски учени разобличават „пропагандата” в мрежата

Вълна от цифрова „пропаганда”, идваща главно от Русия чрез автономни компютърни програми - ботове - разпространява фалшиви информации, за да манипулира общественото мнение в целия свят.

Руска подводница се крие в анаеробен режим

Руска подводница се крие в анаеробен режим

Дизел–електрическата неатомна подводница „Кронщад” от проект 677 тип „Лада” ще стане първата руска военна подводница с анаеробна (независима от външен въздух) енергийна система, пише ”Известия”.

Бил ли е предшественикът на човека българин

Бил ли е предшественикът на човека българин

Представете си равнина, подобна на савана с ниска растителност, сред която бродят жирафи. Това е днешна България преди седем милиона години, и там, а не в Африка, днешните учени търсят следи от най-старите човешки предци.