МАР 30 Новини | Наука и технологияОбнови

Самсунг пусна на пазара най-големия телевизор в света

0 коментара0/5

В началото на 2013 Самсунг обеща, че до края на годината ще пусне в продажба гигантски 110-инчов телевизор с ултра висока резолюция и изпълни обещанието си.

Самсунг пусна на пазара най-големия телевизор в света

Телевизорът, който е с размери 2,6 на 1,8 метра, официално беше пуснат в продажба в Китай, Близкия Изток и избрани страни в Европа вчера. Самсунг не е потвърдил цената на телевизора UN110S9, но досегашният й най-голям телевизор UHDTV с 85-инчов екран се продава за 40 000 долара. Той е най-скъпият "стандартен"телевизор на пазара.

Вижте също: Самсунг разработва умни лещи

Новият апарат не е обсипан със скъпоценни камъни, но разполага със система за контрол с жестове, гласов контрол и Smart Hub, който предоставя достъп до онлайн съдържание, снимки, видео, музика и приложения.

Той разполага още с куад-кор процесор и услугата на Самсунг S-Recommendation, която следи най-често гледаните от потребителите канали и периодично дава препоръки за сходни канали. /БГНЕС /

Още за: телевизор

Още от "Наука и технология"

Котките предпочитат общуването с хора пред храната

Котките предпочитат общуването с хора пред храната

Американски учени от Държавния университет в Орегон установиха, че повечето котки предпочитат да общуват с човек, съобщава Behavioural Processes.

Илън Мъск

Илън Мъск основа нов стартъп, целящ революционизириране на човешкия мозък

За Илън Мъск производството на най-високотехнологичния автомобил в света и колонизирането на Марс явно вече не е достатъчно. Сега мултимилионерът иска да слее биологичната интелигентност и цифровия интелект

"Избягала" черна дупка разказва за вселенски катаклизъм

"Избягала" черна дупка разказва за вселенски катаклизъм

Американски учени откриха свръхмасивна черна дупка, която се е отдалечила от центъра на своята галактика на разстояние над 35 хиляди светлинни години.