ЮНИ 28 Новини | Наука и технологияОбнови

Facebook е на път да пусне конкурентно на LinkedIn приложение

От 0 коментара0/5

Новата опция ще позволи на администраторите на страници да публикуват обяви за работа и да получават заявления от кандидати.

Facebook е на път да пусне конкурентно на LinkedIn приложение
 © Архив

Пред "Ройтерс" говорител на Facebook обяви, че в момента компанията провежда тестове за ново приложение, което ще позволи на администраторите на страници да публикуват обяви за работа и да получават заявления от кандидати. Ход, който безспорно ще притисне в ъгъла социалната мрежа за делови контакти LinkedIn и бизнеса й за подбиране на персонал.

Прекарваме повече от 50 минути дневно във Facebook >>>

Според плановете на Facebook, които първо бяха публикувани на сайта за технологии "ТехКрънч", нововъведението ще помага на компаниите да достигат до повече кандидати и да добиват повече популярност в интернет пространството без да трябва да инвестират в скъпи реклами и оптимизация.

Това обаче ще е директен удар върху LinkedIn, чийто основни приходи се крепят именно на търсещите и предлагащите работни места абонати, които могат да публикуват своите резюмета, да създават полезни бизнес познанства и да следят развитието на своята бизнес среда.

Facebook депресия >>>

А междувременно срещу платен абонамент сайтът предлага на кандидатите за работа и най-добрите, пасващи на техните квалификации работни места и им предлага възможността да комуникират директно с потенциалния си работодател от всяка точка на света. /БГНЕС/