МАЙ 26 Новини | СпортОбнови

Спряха състезателните права на Тезджан Наимова

0 коментара0/5

Европейската шампионка по спринт на България Тезджан Наимова за втори път бе хваната със забранена субстанция.

Спряха състезателните права на Тезджан Наимова
Спряха състезателните права на Тезджан Наимова © БГНЕС

Състезателката е имала наличие на "Дростанолон" в проба, взета на 3 март 2013 година по време на европейското първенство в Гьотеборг, където Наимова завоюва титлата на 60 метра.

Субстанцията "Дростанолон" е в списъка на забранените средства на Световната антидопингова агенция, като се води анаболно средство. Управителният съвет на Българската федерация по лека атлетика наложи наказание от временно спиране на състезателните права на Наимова, докато случаят не бъде окончателно изяснен спрямо правилата на Международната федерация по лека атлетика.

Санкциите обяви президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. Състезателката има право да подаде молба за излушване до 14-дневен срок. Ако Наимова бъде призната за виновна за употреба на забранена субстанция тя ще трябва да върне златния си медал от Гьотеборг. Грози я и доживотно наказание.

Припомняме, че Тезджан Наимова изуми всички и спечели финала при жените на 60 метра от Европейското първенство по лека атлетика в зала, провеждащо се в Гьотеборг, Швеция. Наимова не стартира по перфектния начин, но след това разви отлично бягането си, за да спечели със 7.10 секунди - личен рекорд за нея.

Ивет Лалова остана много близко до медалите, завършвайки четвърта с време 7.12 секунди, също личен рекорд. /БГНЕС/

Още от "Спорт"

Кирил Николов-Дизела спечели вертикалния маратон Men’s Health Тоwer Run 2017

Кирил Николов-Дизела спечели вертикалния маратон Men’s Health Тоwer Run 2017

На 14 май най-голямото мъжко списание Men’s Health проведе своя първи вертикален маратон в двете кули на Sopharma Business Towers.

Невяна Владинова: Щастлива съм, раздадох се максимално!

Невяна Владинова: Щастлива съм, раздадох се максимално!

"Успешен ден за мен. Щастлива съм, че спечелих три златни медала. Яд ме е за бухалките, защото и там можеше да грабна отличие, но грешката ми беше малко глупава", заяви гимнастичката ни Невяна Владинова, предаде репортер на БГНЕС.

Променете правилата на играта!

Променете правилата на играта!

adidas представи серията Parley с обувки за бягане, които променят правилата на играта.