АПР 30 Новини | СпортОбнови

adidas ще подкрепи Катрин Суитцер на Бостънския маратон

0 коментара0/5

adidas си партнира с Катрин Суитцер и 261 Fearless, за да отпразнува 50-та годишнина от историческия й дебют на Бостънския маратон

adidas ще подкрепи Катрин Суитцер на Бостънския маратон
adidas ще подкрепи Катрин Суитцер на Бостънския маратон

adidas анонсира партньорството си с Катрин Суитцер  и общността 261 Fearless по повод тазгодишния Бостънски маратон.

Суитцер е първия атлет- жена, участвал в маратона като официално регистриран маратонец през 1967 г., предизвиквайки противоречиви отзиви. Това е първата стъпка от мисията й да се превърне в социален защитник и борец за правата на жените в обществото. За да отпразнува 50 години от това знаменателно събитие, Суитцер ще се включи в маратона с най-актуалния модел за сезон пролет/лято 2017 г. – обувките за бягане adidas Supernova. В начинанието си тя ще бъде подкрепена от 125 маратонци от общността 261 Fearless, които ще бягат благотворително.

adidas ще подкрепи Катрин Суитцер на Бостънския маратон

Суитцер основава организацията като част от каузата, на която се е посветила, в подкрепа на състезателките от женски пол да постигат своите цели. 261 Fearless е международна неправителствена организация, която обединява и дава увереност на жените по света, създавайки клубове по бягане, образователни инициативи и събития. По време на 2-годишното партньорство, adidas ще предоставя екипировка за бягане, както и своята експертиза на общността 261 Fearless, така че да бъде движеща сила на участниците да постигнат нови рекорди в бягането.

“Катрин е пионер и абсолютно вдъхновение за всички жени по света. Тя, заедно с организацията 261 Fearless, споделя онова смело и положително пробивно отношение и амбиция, които за нас един adidas атлет трябва да притежава. Затова за нас няма по-добър начин да отпразнуваме 50-годишнината от нейния знаменателен дебют.“, казва Кайо Амато (Caio Amato), Старши Директор Спортен Маркетинг в adidas Running.

Още от "Спорт"

Променете правилата на играта!

Променете правилата на играта!

adidas представи серията Parley с обувки за бягане, които променят правилата на играта.

Кристиано Роналдо с нов престижен рекорд

Кристиано Роналдо с нов престижен рекорд

Четирикратният носител на „Златната топка” и „Златната обувка” стана първият футболист, който отбелязва 100 гола в най-силния турнир на Европа.

Кристиано Роналдо

Роналдо стана най-високоплатеният футболист в света

Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо стана най-високоплатеният футболист в света, съобщи френският спортен вестник „Франс футбол“.