АПР 27 Новини | СъбитияОбнови

Оспорван двубой между отборите застъпници на кампанията #steniskanabala 2017

0 коментара0/5

Кампанията с дарителските тениски в полза образованието на абитуриенти сираци е в разгара си.

Оспорван двубой между отборите застъпници на кампанията #steniskanabala 2017

Тази година на страната на каузата ни застанаха момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика, певецът VenZy и влогърът Крис Захариев. Тяхната задача е да привличат дарители в своите отбори, които условно нарекохме „Спорт”, „Музика” и „Интернет”, като изпълняват различни предизвикателства при достигнат праг от 100, 200, 400 и 800 тениски. Явно този подход допадна на дванадесетокласниците и надпреварата е много оспорвана.

Очаквано и заслужено, новите златни момичета на България поведоха и близо месец бяха лидери в състезанието, кой ще спечели повече дарители на #steniskanabala. Те първи отключиха праговете от 100 и 200 тениски и от благодарност наградиха поддръжниците си със забавни видеа, които могат да се видят на www.steniskanabala.bg и във Фейсбук. На едното от тях гимнастичките са застинали като манекени на витрина, а на другото се гримират две по две със завързани очи.

За броени минути, обаче, този резултат се обърна от страна на феновете на VenZy. Зрелостниците от Професионална природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов” в Сливен и от гимназията по електроника и електротехника „Капитан Петко Войвода”, Кърджали, направиха целокупно даренията и поръчките си в полза на тениските със син символ и така влязоха в отбор „Музика” на #steniskanabala2017. Сега певецът VenZy води с резултат над 400 тениски и скоро накуп ще изпълни две от своите предизвикателства, като в момента подготвя куплет за един от дарителите, както и студиото за звукозапис на своя нова песен, където ще присъстват двама от феновете му – абитуриенти с тениски, избрани чрез жребий.

Забавният и интересен млад влогър Крис Захариев също прескочи прага от 100 и преди Великденската ваканция лично ще връчи тениската на своя поддръжничка от 22 СУ „Георги Сава Раковски” в София. Той с нетърпение очаква поддръжниците от неговия отбор, даряващи за каузата образование във ВУЗ за абитуриенти без родители,  да достигнат 200 броя и е обещал да танцува балет в центъра на столицата.  Видео от всички предизвикателства на застъпниците ще има в социалните мрежи, както и на сайта www.steniskanabala.bg.

Към момента даренията възлизат на общо 17 159 лева, участват 797 абитуриенти от випуск 2017.

Освен училищата по-горе, в кампанията участват, още класове и випуски от ЕГ „Пловдив” и ЕГ „Иван Вазов” в Пловдив, Испанската гимназия, 133 СУ „А.С.Пушкин” и 73 СУ „Владислав Граматик” в София, ПХГ „Дамян Дамянов” в Сливен, ПГИ „Г.С.Раковски” в Ямбол, ПГПЧЕ „Иван Вазов” в Смолян, СУ „Н.Й.Вапцаров” в Приморско, СУ „Асен Златаров” в Шабла, СУ „Христо Ботев” в с.Чепинци, Смолянско, ППМГ „Акад. Иван Ценов” във Враца. Екип #steniskabnabala призовава всички, които имат щедро сърце и мисъл за важните неща в живота – да се включат.

Още от "Събития"

Baby Dove: Няма перфектни майки, а само истински

Baby Dove: Няма перфектни майки, а само истински

Новата серия продукти Baby Dove подкрепя майките да открият сами отговорите на всички въпроси, пред които майчинството ги изправя

Мария Силвестър разкрива тайната на младостта

Мария Силвестър разкрива тайната на младостта

Мария Силвестър разрива тайните на младостта с NIVEA Q10 Plus

Saeco отново събра почитатели на автентичното италианско еспресо

Saeco отново събра почитатели на автентичното италианско еспресо

Saeco отново събра почитатели на автентичното италианско еспресо за второто издание на Saeco Social Club