ФЕВ 23 Новини | СъбитияОбнови

Академия "Изпечи с любов" за любители пекари и сладкари

0 коментара0/5

В рамките на 3 дни през следващите 3 месеца "София Мел" ще проведе академия "Изпечи с любов", която е предназначена за начинаещи любители пекари и сладкари.

Академия "Изпечи с любов" за любители пекари и сладкари

Академия „Изпечи с любов“ е създадена от най-популярната марка брашно в България - „София Мел“. Тя дава възможност на начинаещите любители пекари да се забавляват, приготвяйки разнообразни солени и сладки печива.

Еднодневните курсове ще се провеждат в рамките на в 3 различни дни: 21 януари, 18 февруари и 11 март 2017 г., в Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии (гр. София, ул. Суходолска 12).

Трите практически обучения са насочени към любители и начинаещи в изкуството на приготвяне на традиционни и модерни рецепти в пекарството и сладкарството. Академия „Изпечи с любов“ дава възможност на участниците да усвоят основни похвати в приготвянето на разнообразни хлебни и сладкарски изделия. Участниците в курсовете ще имат възможността да се учат и да се забавляват с гост-лектори от гимназията и кулинарни блогъри с богат опит в кухнята.

Освен акцент върху усвояването на традиционни рецепти в приготвянето на печива, кампанията обръща внимание върху значимостта от създаване на добра хранителна култура и използването на качествени продукти в ежедневието.

Участници в проекта ще научат и за какво се използват различните типове брашна и за какви печива е по-подходящ един вид брашно от друг, за да могат да изберат най-правилното брашно за съответната рецепта.

По време на обученията ще се приготвят разнообразни печива, сред които: традиционен хляб, кифли, баници, питки, мъфини, меденки, пандишпаново реване, дребни сладки и други вкусни изкушения.

Всеки, който желае има възможност свободно да се регистрира за участие в курсовете.

Кандидатите трябва да отговарят на условията и правилата, които са публикувани на www.sofiamel.bg/academy.

Още от "Събития"

Fairy ще измие 10 000 чинии по случай Сирни Заговезни

Fairy ще измие 10 000 чинии по случай Сирни Заговезни

Иван Звездев и Любо Киров са специалните гости на партито на Fairy по случай Сирни Заговезни на 26-и февруари в София Ивент Център в Paradise Mall

Кутията с 73 лева от жълти стотинки, събрани като дарения от 23 годишния Стелиан Асенов, преминал успешно програмата „Дом Възможност“.

Операция „Жълти стотинки“ събра над 92 000 лева

Националната дарителска кампания, създадена от VIVACOM Fund, помага на пълнолетни младежи, лишени от родителска грижа

Заповядайте на съвременна седянка - изплети си шапка

Заповядайте на съвременна седянка - изплети си шапка

В началото на годината Къщата на Елинор и благотворителната кампания „Изплети топлина“ поставиха едно ново начало с овладяването на умението на плетене на шал.