ЮНИ 28 Новини | ЛюбопитноОбнови

Зукърбърг дарява 120 млн. долара на училища

0 коментара0/5

Създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг и неговата съпруга Присила Чан ще дарят 120 милиона долара на училища в Сан Франциско.

Зукърбърг дарява 120 млн. долара на училища

Сумата ще бъде разпределена за период от пет години. Първите субсидии ще отидат за предоставяне на нови компютри и интернет достъп в държавните училища. Средства ще има и за обучение на учители и привличане на повече родители към идеята за по-добро образование на децата.

"Средствата са предвидени за училища от района "Bay Area", които не разполагат с ресурсите, от които се нуждаят", заяви Зукърбърг в пост на своята страница във Фейсбук.

Преди около четири години милиардерът дари 100 милиона долара за подобряване на средата в училища в Ню Джърси и Ню Йорк. Част от инициативите, в които инвестира тогава Зукърбърг, се реализират в момента. Той сподели още, че средствата, които е налял в образованието са "капка в морето"на фона на предизвикателствата, пред които са изправени училищата. /АФП/

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Зукърбърг дарява 120 млн. долара на училища".

Още от "Любопитно"

Кралица Елизабет II

Кралското семейство струва с 5.4% по-скъпо на британците

Общо кралската фамилия е похарчила 56.8 милиона лири през изминалата година, добавяйки 14.9 милиона лири собствени доходи и 900 000 заделени.

Джейми Оливър

Джейми Оливър определя като "убийствено" готвенето за децата си

Джейми Оливър е може би един от най-известните кулинари в целия свят. Когато е у дома обаче за него се оказва истинска мъка да измисли рецепта, която да се хареса на цялото му семейство.

Гъби Шийтаке

Най-вкусните гъби в света

Гъба Шийтаке е една от най-вкусните. Тя може да се използва в супи и тестени изделия.