АПР 24 Новини | ЛюбопитноОбнови

Зукърбърг дарява 120 млн. долара на училища

0 коментара0/5

Създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг и неговата съпруга Присила Чан ще дарят 120 милиона долара на училища в Сан Франциско.

Зукърбърг дарява 120 млн. долара на училища

Сумата ще бъде разпределена за период от пет години. Първите субсидии ще отидат за предоставяне на нови компютри и интернет достъп в държавните училища. Средства ще има и за обучение на учители и привличане на повече родители към идеята за по-добро образование на децата.

"Средствата са предвидени за училища от района "Bay Area", които не разполагат с ресурсите, от които се нуждаят", заяви Зукърбърг в пост на своята страница във Фейсбук.

Преди около четири години милиардерът дари 100 милиона долара за подобряване на средата в училища в Ню Джърси и Ню Йорк. Част от инициативите, в които инвестира тогава Зукърбърг, се реализират в момента. Той сподели още, че средствата, които е налял в образованието са "капка в морето"на фона на предизвикателствата, пред които са изправени училищата. /АФП/

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Зукърбърг дарява 120 млн. долара на училища".

Още от "Любопитно"

Топла и слънчева седмица

Топла и слънчева седмица

Почивните дни ще бъдат хладни и дъждовни на места, но температурите ще започнат слабо да се повишават.

Кръв от гигантски гущер затваря рани

Кръв от гигантски гущер затваря рани

Мощен антибиотик, който ускорява зарастването на раните, успяха да получат американски биохимици от кръвта на гигантски гущер, обитаващ индонезийския остров Комодо.

Какво не знаем за равиолите

Какво не знаем за равиолите

Забавни факти за италианския специалитет, които не знаете.