ЮНИ 28 Новини | ЛюбопитноОбнови

Зрелостниците пишат по Йовков, а седмокласниците по братя Мормареви

0 коментара0/5

Зрелостниците пишат по Йовков, а седмокласниците по братя Мормареви
Зрелостниците пишат по Йовков, а седмокласниците по братя Мормареви © БГНЕС

Зрелостниците от 12 клас писаха интерпретативно съчинение или есе на тема "Човекът между ценностите на общността и личния порив" по разказа "Албена" на Йордан Йовков.

Учениците от 7 клас пишат преразказ върху "Войната на таралежите" на братя Мормареви. Тази година дванайсетокласниците започнаха да излизат доста по-късно от миналата година. Това най-вероятно се дължи на факта, че матурата е разделена на 3 модула и на зрелостниците не е позволявано да излизат след 1 или 2 втори модул, а само след час и половина от двучасовия трети модул, съобщиха от БНТ.

И тази година вариантът за матурата беше изтеглен в ранни зори от колега журналист. Изпитният вариант бе генериран от над 11 милиона и 700 хиляди комбинации. За първи от много години министърът на образованието не присъстваше на тегленето. Присъствието на дванадесетокласниците обаче пред сградите на училищата беше засилено повече от час преди изпита. Притеснение у тях не се долавяше. Напротив бяха уверени. /БГНЕС

 

Още за: матура

Още от "Любопитно"

Кралица Елизабет II

Кралското семейство струва с 5.4% по-скъпо на британците

Общо кралската фамилия е похарчила 56.8 милиона лири през изминалата година, добавяйки 14.9 милиона лири собствени доходи и 900 000 заделени.

Джейми Оливър

Джейми Оливър определя като "убийствено" готвенето за децата си

Джейми Оливър е може би един от най-известните кулинари в целия свят. Когато е у дома обаче за него се оказва истинска мъка да измисли рецепта, която да се хареса на цялото му семейство.

Гъби Шийтаке

Най-вкусните гъби в света

Гъба Шийтаке е една от най-вкусните. Тя може да се използва в супи и тестени изделия.