ЮНИ 27 Новини | ЛюбопитноОбнови

Закуската НЕ е най-важното хранене

От 2 коментара0/5

Идеята, че закуската е най-важното хранене за деня, тъй като никога не е била научно доказвана, смята експертът по въпросите на храненето д-р Джеймс Бетс от Университета в Бат.

Закуската НЕ е най-важното хранене
 © Сн.: iStock.com

Закуската обикновено се разглежда като важна храна, която е необходима за обмяната на веществата и дава сила на тялото и ума за предстоящия ден.

Въпреки това, според експерта, зад тази гледна точка стоят мощни рекламни кампании, но не и достатъчно научни доказателства в подкрепа на твърдението.

Пред списание „New Scientist” д-р Бетс обясни, че въпреки че ползите от яденето на закуска изглеждат "логически", проучвания могат да оспорят тази теза.

Изследванията включват изучаване на поведението на хората. Лекарят бил „изумен” да открие, че не съществуват научни доказателства за ползата от закуската за здравето на човек.

 

ВИЖТЕ СЪЩО:

Според специалиста ползата е, че яденето на закуска насърчава хората със затлъстяване да спортуват повече. Тестовете доказват, че хората с наднормено тегло, които закусват, може и да не губят килограми, но се упражняват повече в сравнение с тези, които не закусват.

Освен това любителите на закуската са по-склонни да ядат по-малко през останалата част от деня.

Според експерта яденето определено помага преди важни предизвикателства, като изпити, интервюта за работа или състезания.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

 

Още за: закуска

2 коментарaДобави коментар »

temenuzhka

От temenuzhka26.03.2016, 13:38 ч.

Ако искате да сте слаби и нямате подходяща наследственост трябва през ЦЕЛИЯ си живот да се ограничавате във ВСИЧКИ хранения, да спазвате двигателен режим, да не вземате лекарства съдържащи хормони и стероиди, да ядете...

Виж всички коментари за "Закуската НЕ е най-важното хранене".

Още от "Любопитно"

Канадка стана началник на караула на Бъкингамския дворец

Канадка стана началник на караула на Бъкингамския дворец

Капитанът от канадската армия Мегън Куто стана първата жена в историята, на която е поверено командването на караула, който охранява резиденцията на британската кралица в Бъкингамския дворец.

Жегите в Гърция може да надхвърлят рекорда от 2007

Жегите в Гърция може да надхвърлят рекорда от 2007

Големите горещини в Гърция през последните дни може да се окажат рекордни за последното десетилетие и да подобрят показателите от 2007 г., когато в някои райони на страната живачният стълб показваше 46 градуса.

Продадоха карта на първия „Дисниленд“ за 700 000 долара

Продадоха карта на първия „Дисниленд“ за 700 000 долара

Карта на първия в света тематичен развлекателен парк „Дисниленд“, нарисувана лично от основателя Уолт Дисни, беше продадена на търг в САЩ за сумата от 708 000 долара. Това съобщиха от галерията „Ван Итън“, организирала продажбата в Лос Анджелис.