АПР 24 Новини | ЛюбопитноОбнови

Забранени на "Уолстрийт" - Фейсбук, Туитър и Джимейл

0 коментара0/5

За младите служители на "Уолстрийт", които прекарват част от живота си в социалните медии, работата в голяма банка понякога изглежда като края на света.

Повечето финансови гиганти не позволяват употребата на Фейсбук, Туитър и Джимейл, както и на мнозинството от музикалните и видео портали.

Забранени на 'Уолстрийт' - Фейсбук, Туитър и Джимейл"Работата на Уолстрийт изисква пълна ангажираност. А без достъп до социалните медии и личните имейли понякога се създава впечатлението, че не съществува нищо друго, освен работата", обясни анализатор на Джей Пи Морган Чейс, пожелал анонимност, тъй като му е забранено да разговаря с медиите.

По тази причина той и всичките му колеги, които често работят по над 80 часа седмично, са готови да отвърнат на удара. От скоро разчитат на неформална мрежа от стратегии, с които рушат защитните стени на компаниите и остават свързани със света.

За да следи репортажи от футболни мачове, например, анализатор превежда имената на отборите с помощта на Гугъл Преводач и ги гледа в РуТюб – руския еквивалент на ЮТюб.

"Драконовско е", настоя той. "Говорим за работа, в която прекарваш дълго време в чакане да получиш задачи от висшестоящите, а нямаш много начини да убиваш време"."ЮТюб е най-голямото препятствие", съгласи се анализатор от Банк ъф Америка, който също пожела да остане неизвестен. Но пък експертът използва друг трик – сайта Вимео. Той обаче е далеч от качеството на богатия на клипове американски портал за споделяне.

Още за: Facebook, Twitter

Още от "Любопитно"

Топла и слънчева седмица

Топла и слънчева седмица

Почивните дни ще бъдат хладни и дъждовни на места, но температурите ще започнат слабо да се повишават.

Кръв от гигантски гущер затваря рани

Кръв от гигантски гущер затваря рани

Мощен антибиотик, който ускорява зарастването на раните, успяха да получат американски биохимици от кръвта на гигантски гущер, обитаващ индонезийския остров Комодо.

Какво не знаем за равиолите

Какво не знаем за равиолите

Забавни факти за италианския специалитет, които не знаете.