МАЙ 22 Новини | ЛюбопитноОбнови

Забранени на "Уолстрийт" - Фейсбук, Туитър и Джимейл

0 коментара0/5

За младите служители на "Уолстрийт", които прекарват част от живота си в социалните медии, работата в голяма банка понякога изглежда като края на света.

Повечето финансови гиганти не позволяват употребата на Фейсбук, Туитър и Джимейл, както и на мнозинството от музикалните и видео портали.

Забранени на 'Уолстрийт' - Фейсбук, Туитър и Джимейл"Работата на Уолстрийт изисква пълна ангажираност. А без достъп до социалните медии и личните имейли понякога се създава впечатлението, че не съществува нищо друго, освен работата", обясни анализатор на Джей Пи Морган Чейс, пожелал анонимност, тъй като му е забранено да разговаря с медиите.

По тази причина той и всичките му колеги, които често работят по над 80 часа седмично, са готови да отвърнат на удара. От скоро разчитат на неформална мрежа от стратегии, с които рушат защитните стени на компаниите и остават свързани със света.

За да следи репортажи от футболни мачове, например, анализатор превежда имената на отборите с помощта на Гугъл Преводач и ги гледа в РуТюб – руския еквивалент на ЮТюб.

"Драконовско е", настоя той. "Говорим за работа, в която прекарваш дълго време в чакане да получиш задачи от висшестоящите, а нямаш много начини да убиваш време"."ЮТюб е най-голямото препятствие", съгласи се анализатор от Банк ъф Америка, който също пожела да остане неизвестен. Но пък експертът използва друг трик – сайта Вимео. Той обаче е далеч от качеството на богатия на клипове американски портал за споделяне.

Още за: Facebook, Twitter

Още от "Любопитно"

Само 6 дни след връх Лхотце, Атанас Скатов се завърна на Еверест

Само 6 дни след връх Лхотце, Атанас Скатов се завърна на Еверест

Днес 22.05 около 06.00 местно време алпинистът-веган Атанас Скатов се изкачи за втори път на връх Еверест по южния му ръб.

Алпинисти опаковат мъртъвци на Еверест

Алпинисти опаковат мъртъвци на Еверест

Руски алпинисти осъществиха частично проект за отдаване на почит към загиналите в „зоната на смъртта” на най-високия връх на Земята. Те опаковаха със специална тъкан две тела.

Създайте своята къща с VELUX и спечелете до 10 000 лв.

Създайте своята къща с VELUX и спечелете до 10 000 лв.

В процес сте на строеж или ремонт на къща? Мечтаете да изградите светъл, комфортен и уютен дом?