ЮНИ 28 Новини | ЛюбопитноОбнови

Забранени на "Уолстрийт" - Фейсбук, Туитър и Джимейл

0 коментара0/5

За младите служители на "Уолстрийт", които прекарват част от живота си в социалните медии, работата в голяма банка понякога изглежда като края на света.

Повечето финансови гиганти не позволяват употребата на Фейсбук, Туитър и Джимейл, както и на мнозинството от музикалните и видео портали.

Забранени на 'Уолстрийт' - Фейсбук, Туитър и Джимейл"Работата на Уолстрийт изисква пълна ангажираност. А без достъп до социалните медии и личните имейли понякога се създава впечатлението, че не съществува нищо друго, освен работата", обясни анализатор на Джей Пи Морган Чейс, пожелал анонимност, тъй като му е забранено да разговаря с медиите.

По тази причина той и всичките му колеги, които често работят по над 80 часа седмично, са готови да отвърнат на удара. От скоро разчитат на неформална мрежа от стратегии, с които рушат защитните стени на компаниите и остават свързани със света.

За да следи репортажи от футболни мачове, например, анализатор превежда имената на отборите с помощта на Гугъл Преводач и ги гледа в РуТюб – руския еквивалент на ЮТюб.

"Драконовско е", настоя той. "Говорим за работа, в която прекарваш дълго време в чакане да получиш задачи от висшестоящите, а нямаш много начини да убиваш време"."ЮТюб е най-голямото препятствие", съгласи се анализатор от Банк ъф Америка, който също пожела да остане неизвестен. Но пък експертът използва друг трик – сайта Вимео. Той обаче е далеч от качеството на богатия на клипове американски портал за споделяне.

Още за: Facebook, Twitter

Още от "Любопитно"

Кралица Елизабет II

Кралското семейство струва с 5.4% по-скъпо на британците

Общо кралската фамилия е похарчила 56.8 милиона лири през изминалата година, добавяйки 14.9 милиона лири собствени доходи и 900 000 заделени.

Джейми Оливър

Джейми Оливър определя като "убийствено" готвенето за децата си

Джейми Оливър е може би един от най-известните кулинари в целия свят. Когато е у дома обаче за него се оказва истинска мъка да измисли рецепта, която да се хареса на цялото му семейство.

Гъби Шийтаке

Най-вкусните гъби в света

Гъба Шийтаке е една от най-вкусните. Тя може да се използва в супи и тестени изделия.