МАЙ 26 Новини | ЛюбопитноОбнови

Версайският дворец със собстена марка за изискани храни

0 коментара0/5

Версайският дворец, който е един от най-посещаваните паметници на френското историческо наследство и един от най-известните в света, създава марка за изискани хранителни продукти, консумирани от крал Луи XIV и неговия двор.

Версайският дворец със собстена марка за изискани храни

Марката има амбицията да се превърне в една от водещите в света "в пряка конкуренция с престижни марки като Фошон и Едиар и с продажби в най-добрите магазини в света", съобщи Версиайският дворец в комюнике. Лицензът е поверен на компанията Oh! Légumes Oubliés в Югозападна Франция.

Продуктите, които ще са плод на биоземеделието, ще бъдат разделени на три гами - "Кралска градина"за плодовете и зеленчуците (консерви, лютеница, конфитюри и компоти), "Вкусотии от Рейн"за сладкишите, които Мария-Антоанета обожавала (бонбони с мед, сиропи от различни растения като върбинка и мента ) и "Удоволствията на краля"за гастрономията – гъши дроб, "мода, започната от Луи XIV", трюфели от Перигор, супи и бульони, подправки.

Кралят слънце бил страстен любител на пъпешите, прасковите, смокините...и на граха. Продуктите ще бъдат продавани още от този месец във Версай и на щандовете с изискани храни в големите парижки магазини, както и в Швейцария и на сайта www.chateauversailles-epiceriefine.com. По-късно те ще се разпространяват в луксозните магазини и на летищата в цял свят. Приходите ще бъдат използвани за финансирането на замъка и на дейностите му (реставрация, културни прояви, изложби). /АФП /

Още от "Любопитно"

Певицата Михаела Филева и актьорът Антон Григоров стават първите родни посланици на Coca-Cola у нас

Coca-Cola с нова визуална идентичност за България

Coca-Cola представи новата визия на марката, която е част от глобалната комуникационна стратегия „Един бранд“. Стратегията обединява подбрандовете Coca-Cola Classic и Coca-Cola Zero в едно, с обща визуална идентичност и позициониране.

Студентка създаде списък от почти 800 страници с престъпления, извършени от ислямисти

Студентка създаде списък от почти 800 страници с престъпления, извършени от ислямисти

19-годишната Хера Хашми - мюсюлманка, учеща молякулярна биология в Колорадо, направи "списък"от 800-страници с престъпления на ислямистите и мотивите им.

В петък САЩ ще отбележи за първи път Националния ден на мака

В петък САЩ ще отбележи за първи път Националния ден на мака

Ярко червеният мак - международният символ на почитта към падналите в борбата войници - за първи път ще бъде честван като национален празник в САЩ.