МАЙ 26 Новини | ЛюбопитноОбнови

В Канада приеха за студент 12-годишен индонезиец

От 0 коментара0/5

В Университета на Ватерло (University of Waterloo), един от най-високо оценяваните в Канада, тази есен влезе индонезийско момче, едва на 12 години.

В Канада приеха за студент 12-годишен индонезиец
 © iStock

Резултатите от приемните изпити го поставят сред най-добрите студенти в тази кохорта, пише АФП.

Чендикиаван (Дики) Сюриятманджа ще учи физика, освен университетските курсове по математика, химия и икономика, съобщи във вторник администрацията на университета в Торонто.

Роденият в Индонезия нов студент е най-младият в историята на този университет. Той научава английски ... гледайки филми по телевизията.

Неговата възраст нямаше значение при приемането, под внимание бяха взети само оценките, съобщи университетската администрация, отбелязвайки, че той е получил отлични резултати на приемните изпити и е сред най-добрите тази година.

Той има забележителни оценки”, каза за телевизия Си Ти Ви (CTV) Андре Жарден, който е един от отговарящите за приема. "Той е напълно подготвен на академично ниво. Това което ни притеснява е, че той е момче на 12 години", каза той.

Колкото до Дики, той обяви, че е "много ентусиазиран от предстоящите срещи с новите състуденти и от възможността да има нови приятели".

Вижте още: Как да изберем раница на ученика? >>>

Младият индонезиец обясни, че иска да приложи знанията, които му предстои да придобие в областта на възобновяемите енергийни източници.

Той ще живее близо до университетското градче (кампуса) с баща си и си пожела да се научи на местния специалитет ... хокей на лед. /АФП /

Още от "Любопитно"

Певицата Михаела Филева и актьорът Антон Григоров стават първите родни посланици на Coca-Cola у нас

Coca-Cola с нова визуална идентичност за България

Coca-Cola представи новата визия на марката, която е част от глобалната комуникационна стратегия „Един бранд“. Стратегията обединява подбрандовете Coca-Cola Classic и Coca-Cola Zero в едно, с обща визуална идентичност и позициониране.

Студентка създаде списък от почти 800 страници с престъпления, извършени от ислямисти

Студентка създаде списък от почти 800 страници с престъпления, извършени от ислямисти

19-годишната Хера Хашми - мюсюлманка, учеща молякулярна биология в Колорадо, направи "списък"от 800-страници с престъпления на ислямистите и мотивите им.

В петък САЩ ще отбележи за първи път Националния ден на мака

В петък САЩ ще отбележи за първи път Националния ден на мака

Ярко червеният мак - международният символ на почитта към падналите в борбата войници - за първи път ще бъде честван като национален празник в САЩ.