МАР 30 Новини | ЛюбопитноОбнови

В Канада приеха за студент 12-годишен индонезиец

От 0 коментара0/5

В Университета на Ватерло (University of Waterloo), един от най-високо оценяваните в Канада, тази есен влезе индонезийско момче, едва на 12 години.

В Канада приеха за студент 12-годишен индонезиец
 © iStock

Резултатите от приемните изпити го поставят сред най-добрите студенти в тази кохорта, пише АФП.

Чендикиаван (Дики) Сюриятманджа ще учи физика, освен университетските курсове по математика, химия и икономика, съобщи във вторник администрацията на университета в Торонто.

Роденият в Индонезия нов студент е най-младият в историята на този университет. Той научава английски ... гледайки филми по телевизията.

Неговата възраст нямаше значение при приемането, под внимание бяха взети само оценките, съобщи университетската администрация, отбелязвайки, че той е получил отлични резултати на приемните изпити и е сред най-добрите тази година.

Той има забележителни оценки”, каза за телевизия Си Ти Ви (CTV) Андре Жарден, който е един от отговарящите за приема. "Той е напълно подготвен на академично ниво. Това което ни притеснява е, че той е момче на 12 години", каза той.

Колкото до Дики, той обяви, че е "много ентусиазиран от предстоящите срещи с новите състуденти и от възможността да има нови приятели".

Вижте още: Как да изберем раница на ученика? >>>

Младият индонезиец обясни, че иска да приложи знанията, които му предстои да придобие в областта на възобновяемите енергийни източници.

Той ще живее близо до университетското градче (кампуса) с баща си и си пожела да се научи на местния специалитет ... хокей на лед. /АФП /

Още от "Любопитно"

Розов диамант гигант е на път да счупи рекордите за най-скъпо продаден камък

Розов диамант гигант е на път да счупи рекордите за най-скъпо продаден камък

Овалният диамант „Розова звезда” може да стане най-скъпо продаденият на търг скъпоценен камък, съобщиха от аукционната къща Сотбис.

Топ гримьорът Слав демонстрира действието на революционния крем

Крем превръща торбичките под очите в спомен

Торбички и тъмни кръгове под очите? Превърнете ги в спомен! Крем превръща торбичките под очите в спомен само за минути.

Джефри Безос е вторият най-богат човек в целия свят

Джефри Безос е вторият най-богат човек в целия свят

Американският предприемач и главен изпълнителен директор на "Амазон"Джеф Безос бе обявен за втория най-богат човек в света след Бил Гейтс, съобщава "Блумбърг".