МАЙ 26 Новини | ЛюбопитноОбнови

Съдят Рики Мартин заради песента му за Световното по футбол

0 коментара0/5

Млад музикант заведе дело за 10 милиона долара срещу латинозвездата Рики Мартин заради песента му за Световното първенство по футбол Vida, съобщава Контактмюзик.

Съдят Рики Мартин заради песента му за Световното по футбол
Съдят Рики Мартин заради песента му за Световното по футбол

Луис Адриан Кортес Рамос, бивш финалист в телевизионното състезание Мюзик Айдъл в Пуерто Рико, твърди, че представил своята версия на песента на конкурса СуперСонг, организиран от представители на Рики Мартин и на Сони Мюзик в края на миналата година. Целта на конкурса била да се намери нова песен за Световната купа по футбол в Бразилия.

Според съдебните документи, внесени в съд в Пуерто Рико миналата седмица, организаторите на конкурса обещали, че "спечелилият композитор ще бъде награден и ще получи признание за работата си", но Рамос твърди, че това не се случило.

Рики Мартин тормозел гейове >>>

Рики Мартин: Да си самотен баща е трудно >>>

Според младия музикант сингълът му не успял да стигне до официалните пет песни финалисти в СуперСонг през януари тази година, но само няколко месеца по-късно била пусната от Мартин без негово знание или разрешение.

"Рамос беше изненадан, разочарован и му беше причинено психическо страдание, защото песента беше почти идентична с тази, която той композира. До този момент Мартин беше идол за Рамос", заяви адвокатът на ищеца.

Представител на Рики Мартин отказа да коментира пряко делото, но разкри, че ръководството на Сони проучва спора.

Според официалната информация песента Vida е на писана от Мартин, Салаам Реми и Илайджа Кинг и е продуцирана от Реми. През май тя беше включена в официалния албум за Световното първенство по футбол през 2014 г. One Love, One Rhythm. /БГНЕС /

Още от "Любопитно"

Певицата Михаела Филева и актьорът Антон Григоров стават първите родни посланици на Coca-Cola у нас

Coca-Cola с нова визуална идентичност за България

Coca-Cola представи новата визия на марката, която е част от глобалната комуникационна стратегия „Един бранд“. Стратегията обединява подбрандовете Coca-Cola Classic и Coca-Cola Zero в едно, с обща визуална идентичност и позициониране.

Студентка създаде списък от почти 800 страници с престъпления, извършени от ислямисти

Студентка създаде списък от почти 800 страници с престъпления, извършени от ислямисти

19-годишната Хера Хашми - мюсюлманка, учеща молякулярна биология в Колорадо, направи "списък"от 800-страници с престъпления на ислямистите и мотивите им.

В петък САЩ ще отбележи за първи път Националния ден на мака

В петък САЩ ще отбележи за първи път Националния ден на мака

Ярко червеният мак - международният символ на почитта към падналите в борбата войници - за първи път ще бъде честван като национален празник в САЩ.