ЮНИ 29 Новини | ЛюбопитноОбнови

С клиники за присаждане на коса Истанбул дава тласък на „козметичния” туризъм

От 0 коментара0/5

Лечението на косопад и присаждането на коса са все по-търсени услуги от чужденци, които посещават турския мегаполис Истанбул. В града работят над 300 клиники, специализирани в присаждане на коса. Пациентите са от цял свят, но най-вече от Близкия изток и района на Персийския залив.

С клиники за присаждане на коса Истанбул дава тласък на „козметичния” туризъм
 © istockphoto.com

Опитни хирурзи, които владеят съвременна технология, обслужват много туристи на относително ниски цени. „Козметичният” туризъм донякъде компенсира отлива от ваканционни туристи, започнал със засилването на терористичните атаки през 2016 година.

На популярните сред туристите места в Истанбул лесно се забелязват мъже с избръснати глави и превръзки след хирургична интервенция по присаждане на коса. Тъй като броят на тази пациенти непрекъснато се увеличава, жителите на Истанбул вече се шегуват, че образът на мъж с бинтована глава може да стане новият символ на мегаполиса.

Много клиники предлагат пакетни услуги, които включват транспорт от летището, настаняване в хотел, лечение на плешивост и туризъм.

Тридневно посещение на Истанбул с козметична хирургия струва около 1 200 евро, докато за същата услуга в Европа се плащат около 6000 евро.

Операцията включва изваждане на косъмчета с фоликули от други части на тялото на пациента – например от тила.

След това те се присаждат на главата там, където има плешиви участъци. Процедурата може да отнеме до 10 часа, а новите косъмчета се нуждаят от седмици или дори месеци, за да „се хванат” и да започнат да растат.

Всеки месец на такава терапия се подлагат до 5000 пациенти от чужбина.

Палестинецът Джамийл разказва, че косата е нещо, на което мъжете особено държат във външния си вид, не по-малко от ръчния часовник и колата.

Той обяснява, че тъй като не използват козметика за разкрасяване, единственото, с което мъжете правят впечатление, е косата. /АФП/

ОЩЕ ЗА КОСОПАДА МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК:

Добави описание

 

Още от "Любопитно"

Част от колекцията на Леонардо Ди Каприо разследвана от ФБР

Част от колекцията на Леонардо Ди Каприо разследвана от ФБР

Холивудската звезда Леонардо Ди Каприо се оказа въвлечен във финансова измама заради подаръци получени от лица включени в разследване на ФБР, съобщава Artprice.

Ползвателите на Facebook станаха 2 милиарда

Ползвателите на Facebook станаха 2 милиарда

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че броят на акаунтите в социалната мрежа е достигнал два милиарда.

Китайка хвърли за късмет монети в двигателя на самолет и задържа излитането му

Китайка хвърли за късмет монети в двигателя на самолет и задържа излитането му

Възрастна пътничка будистка забави с няколко часа излитането на самолет от китайския град Шанхай, защото хвърлила монети в двигателя на машината за късмет, съобщиха китайските власти.