АПР 24 Новини | ЛюбопитноОбнови

Разследват Мучия Прада за укриване на данъци

0 коментара0/5

Дизайнерката Мучия Прада е разследвана от данъчните власти в Италия, съобщава Контактмюзик.

Разследват Мучия Прада за укриване на данъци

Прочутата моделиерка и съпругът й Патрицио Бертели са подозирани в укриване на данъци от италианските власти заради съмнения в "точността на някои минали данъчни декларации". Според сайта WWD 65-годишната дизайнерка и съпругът й, които платили през януари 470 милиона евро на данъчните власти, постигнали споразумение миналата година, когато доброволно разкрили печалбите си.

Миланската модна марка отрече да е вършила нередности, като посочи в комюнике: "Това споразумение напълно удовлетворява така обявените и потвърдени искания на италианските данъчни власти".

Директорът на модна къща "Прада"Карло Мази също заяви в комюнике до фондовата борса в Хонконг: "Нито компанията, нито някой от нейните филиали е бил или е замесен в това". Обвиненията идват след преместването на холдинговата компания на марката от Люксембург в Италия миналата година. Смята се, че моделиерката и съпругът й са укривали данъци в Люксембург в последните десет години.

Не за първи път известни дизайнери са разследване за възможно укриване на данъци. Доменико Долче и Стефано Габана също бяха разследвани от властите миналата година. /БГНЕС /

Още от "Любопитно"

Топла и слънчева седмица

Топла и слънчева седмица

Почивните дни ще бъдат хладни и дъждовни на места, но температурите ще започнат слабо да се повишават.

Кръв от гигантски гущер затваря рани

Кръв от гигантски гущер затваря рани

Мощен антибиотик, който ускорява зарастването на раните, успяха да получат американски биохимици от кръвта на гигантски гущер, обитаващ индонезийския остров Комодо.

Какво не знаем за равиолите

Какво не знаем за равиолите

Забавни факти за италианския специалитет, които не знаете.