МАЙ 22 Новини | ЛюбопитноОбнови

Разследват Мучия Прада за укриване на данъци

0 коментара0/5

Дизайнерката Мучия Прада е разследвана от данъчните власти в Италия, съобщава Контактмюзик.

Разследват Мучия Прада за укриване на данъци

Прочутата моделиерка и съпругът й Патрицио Бертели са подозирани в укриване на данъци от италианските власти заради съмнения в "точността на някои минали данъчни декларации". Според сайта WWD 65-годишната дизайнерка и съпругът й, които платили през януари 470 милиона евро на данъчните власти, постигнали споразумение миналата година, когато доброволно разкрили печалбите си.

Миланската модна марка отрече да е вършила нередности, като посочи в комюнике: "Това споразумение напълно удовлетворява така обявените и потвърдени искания на италианските данъчни власти".

Директорът на модна къща "Прада"Карло Мази също заяви в комюнике до фондовата борса в Хонконг: "Нито компанията, нито някой от нейните филиали е бил или е замесен в това". Обвиненията идват след преместването на холдинговата компания на марката от Люксембург в Италия миналата година. Смята се, че моделиерката и съпругът й са укривали данъци в Люксембург в последните десет години.

Не за първи път известни дизайнери са разследване за възможно укриване на данъци. Доменико Долче и Стефано Габана също бяха разследвани от властите миналата година. /БГНЕС /

Още от "Любопитно"

Само 6 дни след връх Лхотце, Атанас Скатов се завърна на Еверест

Само 6 дни след връх Лхотце, Атанас Скатов се завърна на Еверест

Днес 22.05 около 06.00 местно време алпинистът-веган Атанас Скатов се изкачи за втори път на връх Еверест по южния му ръб.

Алпинисти опаковат мъртъвци на Еверест

Алпинисти опаковат мъртъвци на Еверест

Руски алпинисти осъществиха частично проект за отдаване на почит към загиналите в „зоната на смъртта” на най-високия връх на Земята. Те опаковаха със специална тъкан две тела.

Създайте своята къща с VELUX и спечелете до 10 000 лв.

Създайте своята къща с VELUX и спечелете до 10 000 лв.

В процес сте на строеж или ремонт на къща? Мечтаете да изградите светъл, комфортен и уютен дом?