ЮНИ 28 Новини | ЛюбопитноОбнови

Разследват Мучия Прада за укриване на данъци

0 коментара0/5

Дизайнерката Мучия Прада е разследвана от данъчните власти в Италия, съобщава Контактмюзик.

Разследват Мучия Прада за укриване на данъци

Прочутата моделиерка и съпругът й Патрицио Бертели са подозирани в укриване на данъци от италианските власти заради съмнения в "точността на някои минали данъчни декларации". Според сайта WWD 65-годишната дизайнерка и съпругът й, които платили през януари 470 милиона евро на данъчните власти, постигнали споразумение миналата година, когато доброволно разкрили печалбите си.

Миланската модна марка отрече да е вършила нередности, като посочи в комюнике: "Това споразумение напълно удовлетворява така обявените и потвърдени искания на италианските данъчни власти".

Директорът на модна къща "Прада"Карло Мази също заяви в комюнике до фондовата борса в Хонконг: "Нито компанията, нито някой от нейните филиали е бил или е замесен в това". Обвиненията идват след преместването на холдинговата компания на марката от Люксембург в Италия миналата година. Смята се, че моделиерката и съпругът й са укривали данъци в Люксембург в последните десет години.

Не за първи път известни дизайнери са разследване за възможно укриване на данъци. Доменико Долче и Стефано Габана също бяха разследвани от властите миналата година. /БГНЕС /

Още от "Любопитно"

Кралица Елизабет II

Кралското семейство струва с 5.4% по-скъпо на британците

Общо кралската фамилия е похарчила 56.8 милиона лири през изминалата година, добавяйки 14.9 милиона лири собствени доходи и 900 000 заделени.

Джейми Оливър

Джейми Оливър определя като "убийствено" готвенето за децата си

Джейми Оливър е може би един от най-известните кулинари в целия свят. Когато е у дома обаче за него се оказва истинска мъка да измисли рецепта, която да се хареса на цялото му семейство.

Гъби Шийтаке

Най-вкусните гъби в света

Гъба Шийтаке е една от най-вкусните. Тя може да се използва в супи и тестени изделия.