АПР 24 Новини | ЛюбопитноОбнови

Прекарваме повече от 50 минути дневно във Facebook

От 0 коментара0/5

Средностатистическият интернет потребител прекарва повече от 50 минути дневно в социалната мрежа Facebook и други приложения на компанията.

Прекарваме повече от 50 минути дневно във Facebook
 © архив

С това се похвали нейният ръководител Марк Зукърбърг при обявяването на финанасовите резултати за първото тримесечие.

Както вече ви съобщихме, от началото на годината Facebook спечели 5,38 милиарда долара, което надмина прогнозите на анализаторите.

„Хората по света прекарват повече от 50 минути средно във Facebook, Instagram и Messenger)… това дори не включва WhatsApp, заяви Марк Зукърбърг. Статистиката се отнася до глобалните потребители на всичките приложения заедно или по отделно.

През юли 2014 година Марк Зукърбърг съобщи, че американските потребители прекарвават 40 минути дневно в социалната мрежа. Новата завишена статистика обаче се отнася до целия свят.

В бизнесмодела на Facebook това време на ползване е от голяма полза за продажбата на различните видове рекламни услуги, предвидени в платформите. Постоянното повишаване на времето във виртуална комуникация обаче може да има отрицателен социален ефект в реалния свят, а предвид огромните си печалби компанията на Зукербърг може би трябва да обърне внимание и на този аспект, коментират от технологичното издание Techcrunch. /БГНЕС/

Още за: Facebook

Още от "Любопитно"

Топла и слънчева седмица

Топла и слънчева седмица

Почивните дни ще бъдат хладни и дъждовни на места, но температурите ще започнат слабо да се повишават.

Кръв от гигантски гущер затваря рани

Кръв от гигантски гущер затваря рани

Мощен антибиотик, който ускорява зарастването на раните, успяха да получат американски биохимици от кръвта на гигантски гущер, обитаващ индонезийския остров Комодо.

Какво не знаем за равиолите

Какво не знаем за равиолите

Забавни факти за италианския специалитет, които не знаете.