ЮНИ 28 Новини | ЛюбопитноОбнови

Пораснали фенове на „Лего“ протестират срещу възрастова дискриминация на площадка за игра

0 коментара0/5

Възрастни фенове на „Лего“ заплашиха да подадат оплакване за нарушаване на човешките им права заради въведени възрастови ограничения на първия в Австралия лего център „Legoland“.

Пораснали фенове на „Лего“ протестират срещу възрастова дискриминация на площадка за игра

Възрастни не могат да влязат в центъра, освен ако не са придружавани от деца на възраст под 17 години. Изключение се прави само при провеждането на специални вечерни посещения само за възрастни, които се организират веднъж месечно, пише британският в. „Гардиън“.

Според изданието редица възрастни без придружители деца са били връщани от игралната площадка, която отвори врати в търговски център в Мелбърн този вторник. Мнозина заявиха също, че вече са си купили годишен пропуск за мястото на стойност от 77 долара, без да знаят за ограниченията.

В същото време децата, посещаващи центъра, насочен към възрастовата група на 3- до 10-годишните, също трябва да са с придружител.

Според законодателството в щата Виктория като нарушение се приема всякаква дискриминация на базата на възраст или родителски статус. Комисарят за човешки права и равни възможности на щата Кирстен Хилтън не пожела да каже дали отказването на достъп до „закрита детска площадка за игра“, както се описва „Legoland“, представлява дискриминация.

Възрастовото ограничение не важи за магазина на „Лего“, а само за центъра, който включва площадка за игра и макет на самия Мелбърн, изграден от 1,5 млн. лего блокчета. То обаче важи във всички 17 останали центрове „Legoland“ по света.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

От компанията съобщиха в изявление, че центровете „Legoland“ са „малка, закрита атракция, създадена, за да осигурява безопасна и забавна среда за семейства с деца на възраст между 3 и 10 години“. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Още за: Лего

Още от "Любопитно"

Кралица Елизабет II

Кралското семейство струва с 5.4% по-скъпо на британците

Общо кралската фамилия е похарчила 56.8 милиона лири през изминалата година, добавяйки 14.9 милиона лири собствени доходи и 900 000 заделени.

Джейми Оливър

Джейми Оливър определя като "убийствено" готвенето за децата си

Джейми Оливър е може би един от най-известните кулинари в целия свят. Когато е у дома обаче за него се оказва истинска мъка да измисли рецепта, която да се хареса на цялото му семейство.

Гъби Шийтаке

Най-вкусните гъби в света

Гъба Шийтаке е една от най-вкусните. Тя може да се използва в супи и тестени изделия.