ЮНИ 27 Новини | ЛюбопитноОбнови

Половината от населението на Земята би могло да носи в себе си хомосексуални гени.

От 0 коментара0/5

Ново проучване сочи, че мъжете и жените притежават гени, свързани с хомосексуалността, пише вестник "Индипендънт".

Нийл Патрик Харис и партньорът му Дейвид Буртка
Нийл Патрик Харис и партньорът му Дейвид Буртка © Getty Images

Ново проучване сочи, че мъжете и жените притежават гени, свързани с хомосексуалността, както и това, че те могат да бъдат предавани от поколение на поколение, независимо, че хомосексуалистите нямат деца.

Сестрите на гей мъжете са склонни да имат повече деца, които обаче могат да носят и предават гей гени. Същевременно мъжете също могат да предават гени, които предразполагат към това да бъдеш гей.

Прочетете по темата:

Звездни гей двойки >>>

За изследването помага учен от Грузински университет, който чрез изчислителен модел показва влиянието на гените и наследствеността за хомосексуализма, както и присъствието му в цялата човешка история и във всички култури.

Въз основа на направените изчисления, публикувани в списание за сексуалното поведение, популацията на мъжката хомосексуалност се поддържа в ниски и стабилни честоти.

Ако половината от мъжете и приблизително повече от половината от жените носят тези гени, то това предразполага хората към хомосексуалност.

Още от "Любопитно"

Канадка стана началник на караула на Бъкингамския дворец

Канадка стана началник на караула на Бъкингамския дворец

Капитанът от канадската армия Мегън Куто стана първата жена в историята, на която е поверено командването на караула, който охранява резиденцията на британската кралица в Бъкингамския дворец.

Жегите в Гърция може да надхвърлят рекорда от 2007

Жегите в Гърция може да надхвърлят рекорда от 2007

Големите горещини в Гърция през последните дни може да се окажат рекордни за последното десетилетие и да подобрят показателите от 2007 г., когато в някои райони на страната живачният стълб показваше 46 градуса.

Продадоха карта на първия „Дисниленд“ за 700 000 долара

Продадоха карта на първия „Дисниленд“ за 700 000 долара

Карта на първия в света тематичен развлекателен парк „Дисниленд“, нарисувана лично от основателя Уолт Дисни, беше продадена на търг в САЩ за сумата от 708 000 долара. Това съобщиха от галерията „Ван Итън“, организирала продажбата в Лос Анджелис.