АПР 30 Новини | ЛюбопитноОбнови

Персийски милиардер ще финансира най-скъпия боливудски филм

От 0 коментара0/5

Милиардер, живеещ в Обединените арабски емирства, ще предостави рекордната сума от 150 млн. долара за заснемането на най-скъпия индийски филм, посветен на хиндуисткия епос „Махабхарата“.

Персийски милиардер ще финансира най-скъпия боливудски филм
 © Guliver/Getty

Очаква се бюджетът за осъществяването на филма в две части да изпревари в пъти този на „Бахубали“ (45 млн. долара) и така да стане най-скъпият индийски филм в историята.

„Вярвам, че този филм не само ще бъде ключов момент в световен мащаб, но също така ще препозиционира Индия и нейното геройство в разказването на митологични истории“, каза бизнесменът Б. Р. Шети в изявление. „Уверен съм, че този филм ще бъде адаптиран на над 100 езика и ще достигне до над 3 млрд. души по света“, допълни той.

Очаква се снимките да започнат следващата година, като първата част ще бъде пусната по кината през 2020 г. Тя ще бъде публикувана на няколко езика, на които се говори в Индия, и ще има дублаж за чуждестранната аудитория.

Мащабният блокбъстър, режисиран от южноиндийския режисьор В. А. Шрикумар Менон, ще е поредната адаптация на „Махабхарата“ - древна санскритска история за битка между враждуващи принцове. Досега епосът е имал множество версии на малкия и големия екран, включително и изключително успешна телевизионна поредица от 80-те.

Макар и бюджетът на индийските филми да нараства, те все още са далеч от киноиндустрията в „Холивуд“, където често пъти касовите филми имат бюджети от над 200 млн. долара. /АФП /

ВИЖТЕ ОЩЕ: Индия направи най-големият плакат в света >>>

Още от "Любопитно"

Ема Морано на 116 години

Невероятната история на жената, която доживя до 117 години

Тя губи първата си любов по време на Първата световна война. Точно преди Втората напуска съпруга си насилник. Това е Ема Морано – последният жив човек от ХIХ век.

Ина Ахмад Абдулати преди операцията

Бившата най-пълна жена в света вече се събира в седалката на самолет

Египтянката Ина Ахмад Абдулати, която доскоро беше най-пълната жена в света, скоро ще замине с редовен полет за ОАЕ, където ще продължи лечението си.

Да забуксуваш в парка (снимки)

Да забуксуваш в парка (снимки)

Естествено парковете са най-предпочитани за разходка на бебето с количката....