АПР 27 Новини | ЛюбопитноОбнови

Паметник на атеизма вдигнаха във Флорида

0 коментара0/5

В гр. Старк, щата Флорида, беше издигнат паметник на атеизма, предаде Ей Би Си нюз. Той е дело на организацията "Американски атеисти".

Паметник на атеизма
Паметник на атеизма

Новият монумент бил провокиран от намиращия се пред сградата на окръжния съд в града Паметник на десетте божи заповеди.

Атеистите искаха по съдебен път той да бъде премахнат. След като магистратите не отсъдиха в тяхна полза, те отидоха на друг вариант – срещу паметника да се борят с паметник.

И поставиха до десетте божи заповеди своето послание. Новият символ представлява пейка от гранит и постамент, на който са гравирани мисли от основателите на американската нация и създателя на "Американски атеисти".

Освен това там са изписани и наказанията според Стария завет, предвидени за тези, които нарушават десетте божи заповеди, сред които е и убиване с камъни.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Паметник на атеизма вдигнаха във Флорида".

Още от "Любопитно"

Продават на търг златен шлем на Дарт Вейдър за 1,4 млн. долара

Продават на търг златен шлем на Дарт Вейдър за 1,4 млн. долара

Шлем на Дарт Вейдър, изработен от чисто злато, ще бъде продаден на търг в Япония, като първоначалната му цена е космическите 1,4 млн. долара.

Звездите в „Игра на тронове” – със звездни хонорари

Звездите в „Игра на тронове” – със звездни хонорари

Изпълнителите на главните роли в популярния американски сериал „Игра на тронове” (Game of Thrones) ще бъдат най-високоплатените актьори в историята на телевизията, съобщи британският в. „Дейли експрес”.

Ейми Шумър подари матрак на непознат

Ейми Шумър подари матрак на непознат

Холивудската актриса Ейми Шумър подари на служител в магазин матрак за 2 000 хил. долара в знак на благодарност, че й е позволил да използва тоалетната.