МАЙ 23 Новини | ЛюбопитноОбнови

Отварят музей "Луи Вюитон"

0 коментара0/5

Дългоочакваният музей на фондация "Луи Вюитон"ще отвори врати на 26 октомври тази година. Това съобщи директорът на LVMH Бернар Арно.

Отварят музей "Луи Вюитон"
Отварят музей "Луи Вюитон"

Разположен в покрайнините на Париж, музеят е с площ от 11 705 квадратни метра. Обхваща 11 галерии, в които е представена цялата колекция на LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton. Тук ще има също така специални изложби, еднократни събития и изяви.

"Това е скромен начин да се отблагодарим на публиката и на нашите служители", казва Арно пред френската телевизия TF1. Той описва изкуството, което ще бъде представено в музея като "доста еклектична комбинация от различни стилове". "Тук ще се даде израз на артистичните, културните, емоционалните ценности, също и на изкуството да живееш. Това се прави с усилията на Бернар Арно и организацията LVMH. Това е благотворителна фондация, посветена на обществото като цяло", казва Жан-Пол Клавери, който е съветник и ръководител на благотворителните дейности в LVHM.

Първата изложба в музея ще бъде за развитието на новото място, архитект на което е Франк Гехри. Експозицията ще продължи до 5 януари.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Отварят музей "Луи Вюитон"".

Още от "Любопитно"

Пръстен, купен за 10 лири, се оказа с 26-каратов диамант

Пръстен, купен за 10 лири, се оказа с 26-каратов диамант

Ценният пръстен, някога купен за 10 лири, ще бъде предложен на търг, като първоначалната оценка е 350 000 лири.

Двойник на Елвис Пресли

Личният самолет на Елвис Пресли ще бъде изложен на търг в САЩ

Личният самолет на „краля на рокендрола“ Елвис Пресли (1935-1977) ще бъде изложен на търг в САЩ, съобщава аукционната къща GWS Auctions на сайта си.

Най-продаваната спирала на Estee Lauder на невероятна цена

Най-продаваната спирала на Estee Lauder на невероятна цена

Миглите, за които винаги сте мечтали!