МАР 28 Новини | ЛюбопитноОбнови

Отварят музей "Луи Вюитон"

0 коментара0/5

Дългоочакваният музей на фондация "Луи Вюитон"ще отвори врати на 26 октомври тази година. Това съобщи директорът на LVMH Бернар Арно.

Отварят музей "Луи Вюитон"
Отварят музей "Луи Вюитон"

Разположен в покрайнините на Париж, музеят е с площ от 11 705 квадратни метра. Обхваща 11 галерии, в които е представена цялата колекция на LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton. Тук ще има също така специални изложби, еднократни събития и изяви.

"Това е скромен начин да се отблагодарим на публиката и на нашите служители", казва Арно пред френската телевизия TF1. Той описва изкуството, което ще бъде представено в музея като "доста еклектична комбинация от различни стилове". "Тук ще се даде израз на артистичните, културните, емоционалните ценности, също и на изкуството да живееш. Това се прави с усилията на Бернар Арно и организацията LVMH. Това е благотворителна фондация, посветена на обществото като цяло", казва Жан-Пол Клавери, който е съветник и ръководител на благотворителните дейности в LVHM.

Първата изложба в музея ще бъде за развитието на новото място, архитект на което е Франк Гехри. Експозицията ще продължи до 5 януари.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Отварят музей "Луи Вюитон"".

Още от "Любопитно"

Ким Кардашян

Сестрите Кардашиян с 24-часова охрана

Семейство Кардашиян разполага с 24-часова охрана 7 дни в седмицата, след като моделът и риалити звезда Ким Кардашиян, а след това и сестра й Кендъл Дженър станаха жертви на грабеж, пише „Контакт мюзик“.

Пиърс Броснан похапнал плъх, без да знае

Пиърс Броснан похапнал плъх, без да знае

Ирландският актьор и продуцент Пиърс Броснан се чувства зле от няколко дни, след като е похапнал месо от плъх, без да знае, пише „Контакт мюзик“.

Лейди Гага: Хомосексуалистите ме направиха жена

Лейди Гага: Хомосексуалистите ме направиха жена

Лейди Гага заяви, че гей мъжете в живота й са й помогнали в ''да се превърне в жена“, пише „Контакт мюзик“.