АПР 26 Новини | ЛюбопитноОбнови

Отварят музей "Луи Вюитон"

0 коментара0/5

Дългоочакваният музей на фондация "Луи Вюитон"ще отвори врати на 26 октомври тази година. Това съобщи директорът на LVMH Бернар Арно.

Отварят музей "Луи Вюитон"
Отварят музей "Луи Вюитон"

Разположен в покрайнините на Париж, музеят е с площ от 11 705 квадратни метра. Обхваща 11 галерии, в които е представена цялата колекция на LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton. Тук ще има също така специални изложби, еднократни събития и изяви.

"Това е скромен начин да се отблагодарим на публиката и на нашите служители", казва Арно пред френската телевизия TF1. Той описва изкуството, което ще бъде представено в музея като "доста еклектична комбинация от различни стилове". "Тук ще се даде израз на артистичните, културните, емоционалните ценности, също и на изкуството да живееш. Това се прави с усилията на Бернар Арно и организацията LVMH. Това е благотворителна фондация, посветена на обществото като цяло", казва Жан-Пол Клавери, който е съветник и ръководител на благотворителните дейности в LVHM.

Първата изложба в музея ще бъде за развитието на новото място, архитект на което е Франк Гехри. Експозицията ще продължи до 5 януари.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Отварят музей "Луи Вюитон"".

Още от "Любопитно"

Ейми Шумър подари матрак на непознат

Ейми Шумър подари матрак на непознат

Холивудската актриса Ейми Шумър подари на служител в магазин матрак за 2 000 хил. долара в знак на благодарност, че й е позволил да използва тоалетната.

Саймън Коуел плати половин милион за охрана у дома

Саймън Коуел плати половин милион за охрана у дома

Съдията в шоуто "Великобритания има талант" Саймън Коуел е инвестирал над 500 000 паунда в охранителна система в лондонското си имение, след като през 2015 година той бе ограбен, докато спеше.

Арктика: Едно от сметищата на Световния океан

Арктика: Едно от сметищата на Световния океан

Пластмасови отпадъци от северната част на Атлантическия океан попадат с морски течения в Арктика, където вероятно са се натрупали стотици тонове боклуци.