ЮНИ 24 Новини | ЛюбопитноОбнови

Отварят музей "Луи Вюитон"

0 коментара0/5

Дългоочакваният музей на фондация "Луи Вюитон"ще отвори врати на 26 октомври тази година. Това съобщи директорът на LVMH Бернар Арно.

Отварят музей "Луи Вюитон"
Отварят музей "Луи Вюитон"

Разположен в покрайнините на Париж, музеят е с площ от 11 705 квадратни метра. Обхваща 11 галерии, в които е представена цялата колекция на LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton. Тук ще има също така специални изложби, еднократни събития и изяви.

"Това е скромен начин да се отблагодарим на публиката и на нашите служители", казва Арно пред френската телевизия TF1. Той описва изкуството, което ще бъде представено в музея като "доста еклектична комбинация от различни стилове". "Тук ще се даде израз на артистичните, културните, емоционалните ценности, също и на изкуството да живееш. Това се прави с усилията на Бернар Арно и организацията LVMH. Това е благотворителна фондация, посветена на обществото като цяло", казва Жан-Пол Клавери, който е съветник и ръководител на благотворителните дейности в LVHM.

Първата изложба в музея ще бъде за развитието на новото място, архитект на което е Франк Гехри. Експозицията ще продължи до 5 януари.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Отварят музей "Луи Вюитон"".

Още от "Любопитно"

Нещо между Урал и края на земята

Нещо между Урал и края на земята

Хората на този континент имаха достатъчно ясна представа за това, къде свършва Европа, а с нея и земята, годна за обитаване от гледната точка на ранното Средновековие.

Шестима лекари отиват на съд за смъртта на родилка

Шестима лекари отиват на съд за смъртта на родилка

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу шестима лекари от две болнични заведения, които при професионална непредпазливост причинили смъртта на родилка.

Съветите за къдрава коса, по които интернет полудя

Съветите за къдрава коса, по които интернет полудя

Къдравата коса е благословия, но и предизвикателство. Всяка жена ще ви каже това. Къдравата коса изисква специални и постоянни грижи. Едно момиче реши да сподели с интернет своята "битка" с къдравата коса, как се е научила да се грижи за нея и как косата й се е трансформирала за 4 години.