ЮНИ 24 Новини | ЛюбопитноОбнови

Луи Вюитон с нов главен дизайнер

0 коментара0/5

Модната марка Луи Вюитон обяви влизането в нейните редици на французина Никола Гескиер след оттеглянето на емблематичния си артистичен директор Марк Джейкъбс.

Луи Вюитон с нов главен дизайнер
Луи Вюитон с нов главен дизайнер

42-годишният стилист Никола Гескиер беше назначен начело на "женските колекции", съобщи Луи Вюитон в комюнике. Той ще се заеме с "всичко, свързано с ревютата, дамските прет-а-порте, обувките и аксесоарите", съобщи марката, известна в цял свят със своите чанти с прочутите инициали LV.

Компанията съобщи още, че артистичното й ръководство, което Марк Джейкъбс изпълняваше сам, сега е разделено на три. Ким Джоунс е директор на мъжките колекции от 2011 г., а Дарън Спациани е директор на постоянната линия кожени изделия от 1 октомври.

50-годишният Марк Джейкъбс напусна Луи Вюитон в началото на октомври след 16 години начело на френската марка, която превърна в най-доходоносния бизнес на LVMH. Днес Луи Вюитон има оборот от 7,5 милиона евро или два пъти повече от италианския конкурент Гучи (3,6 милиона евро през 2012 г.), притежаван от холдинга Керинг.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Луи Вюитон с нов главен дизайнер".

Още от "Любопитно"

Нещо между Урал и края на земята

Нещо между Урал и края на земята

Хората на този континент имаха достатъчно ясна представа за това, къде свършва Европа, а с нея и земята, годна за обитаване от гледната точка на ранното Средновековие.

Шестима лекари отиват на съд за смъртта на родилка

Шестима лекари отиват на съд за смъртта на родилка

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу шестима лекари от две болнични заведения, които при професионална непредпазливост причинили смъртта на родилка.

Съветите за къдрава коса, по които интернет полудя

Съветите за къдрава коса, по които интернет полудя

Къдравата коса е благословия, но и предизвикателство. Всяка жена ще ви каже това. Къдравата коса изисква специални и постоянни грижи. Едно момиче реши да сподели с интернет своята "битка" с къдравата коса, как се е научила да се грижи за нея и как косата й се е трансформирала за 4 години.