МАЙ 27 Новини | ЛюбопитноОбнови

Младите хора във Великобритания със сексуални проблеми

От 0 коментара0/5

Един на всеки десет британски мъже на възраст между 16 и 21 г. има „сериозни сексуални проблеми“, сочат резултатите от изследване.

Младите хора във Великобритания със сексуални проблеми
Младите хора във Великобритания със сексуални проблеми © Aрхив

При проучването на въпроса са били анализирани данните, получени от 1875 сексуално активни и 517 неактивни мъже на възраст от 16 до 21 г.

Резултатите от изследването са публикувани в Journal of Adolescent Health.

Оргазъм, еректилна дисфункция и липса на интерес към секса са някои от основните въпроси, по които хората търсят професионална помощ. Изследването е определено като "най-голямото научно изследване" на сексуалното здраве във Великобритания. От него става ясно, че един на всеки 10 мъже и една на всеки осем жени на възраст от 16 до 21 във Великобритания, които са сексуално активни, са имали "тревожен" сексуален проблем с продължителност най-малко три месеца, през изминалата година.

7 секс страхове, които и двата пола изпитват >>>

Сред жените най-често срещаният проблем е бил трудно достигане на оргазъм. При мъжете най-често загриженост будят твърде бързото достигане на кулминация при секс, както и проблем за постигане и задържане на ерекция./БГНЕС /

Още от "Любопитно"

Певицата Михаела Филева и актьорът Антон Григоров стават първите родни посланици на Coca-Cola у нас

Coca-Cola с нова визуална идентичност за България

Coca-Cola представи новата визия на марката, която е част от глобалната комуникационна стратегия „Един бранд“. Стратегията обединява подбрандовете Coca-Cola Classic и Coca-Cola Zero в едно, с обща визуална идентичност и позициониране.

Студентка създаде списък от почти 800 страници с престъпления, извършени от ислямисти

Студентка създаде списък от почти 800 страници с престъпления, извършени от ислямисти

19-годишната Хера Хашми - мюсюлманка, учеща молякулярна биология в Колорадо, направи "списък"от 800-страници с престъпления на ислямистите и мотивите им.

В петък САЩ ще отбележи за първи път Националния ден на мака

В петък САЩ ще отбележи за първи път Националния ден на мака

Ярко червеният мак - международният символ на почитта към падналите в борбата войници - за първи път ще бъде честван като национален празник в САЩ.