ЮНИ 26 Новини | ЛюбопитноОбнови

Мароко забрани четене на вестници на обществени места

От 0 коментара0/5

Мароканските власти приеха закон, който забранява на гражданите да четат вестници на обществени места и да ги оставят без надзор.

Мароко забрани четене на вестници на обществени места
 © Архив

Решението е взето след жалба на собственици на печатни издания, които се оплакват от намаляване на продажбите и приходите.

„Мароко уърлд нюз" съобщава, че федерацията на редакторите на вестници алармира, че годишно губи по 150 милиона долара.

Редакторите изтъкват, че докато човек чете вестник на публично място към него се присламчват и други и четат безплатно. След това "гратисчиите" читатели нямат нужда да си купуват вестник. Подобна е ситуацията, когато вестник бъде оставен на пейка и друг човек го чете без да плаща.

Мароко – ориенталски прелести

Министърът на печата и съобщенията Мустафа Халфи изтъква, че правителството е било принудено да предприеме тези мерки, за да помогне за ограничаване на загубите на издателите на преса. Предвиждат се и субсидии за вестникарите и създаване на комитет, който ще рекламира купуването на печатни издания.

Мароко – екзотичното кралство от „1001 нощи“

Същевременно се обмислят и мерки спрямо Фейсбук и Гугъл, които намалявали броя на рекламите в мароканските интернет издания. /БГНЕС

Още от "Любопитно"

Жегите в Гърция може да надхвърлят рекорда от 2007

Жегите в Гърция може да надхвърлят рекорда от 2007

Големите горещини в Гърция през последните дни може да се окажат рекордни за последното десетилетие и да подобрят показателите от 2007 г., когато в някои райони на страната живачният стълб показваше 46 градуса.

Продадоха карта на първия „Дисниленд“ за 700 000 долара

Продадоха карта на първия „Дисниленд“ за 700 000 долара

Карта на първия в света тематичен развлекателен парк „Дисниленд“, нарисувана лично от основателя Уолт Дисни, беше продадена на търг в САЩ за сумата от 708 000 долара. Това съобщиха от галерията „Ван Итън“, организирала продажбата в Лос Анджелис.

В Оксфордския английски речник бирата отстъпи мястото си на бръмбари

В Оксфордския английски речник бирата отстъпи мястото си на бръмбари

Нововъведената дума в най-известният академичен речник на английския език "Оксфорд"е "зизива" (Zyzzyva - бел. авт). Тя зае почетното...последно място в езиковия справочник.