ЮНИ 27 Новини | ЛюбопитноОбнови

Майкъл Джексън оглави посмъртно класация на "Форбс"

0 коментара0/5

Кралят на поп-музиката - покойният Майкъл Джексън оглави класация на списание "Форбс"за знаменитости, чиито доходи дори и след смъртта им се изчисляват в милиони и десетки милиони долари.

Майкъл Джексън оглави посмъртно класация на "Форбс"

Така наследниците на певеца през миналата година са получили 160 млн. долара от негово име. Това значително превишава доходите за година на една от най-високоплатените изпълнителки - поп певицата Мадона. През миналата година тя е заработила 125 млн. долара. Както отбелязва "Форбс" голяма част от доходите на Майкъл Джексън идват от две шоу програми на знаменития канадски цирк "Сирк дю солей" /Сirque du Soleil/ - "Безсмъртно световно турне" /"Michael Jackson: The Immortal World Tour"/ и "Единствен" /"One"/, както и 50% дял на Джексън в една от най-големите в света звукозаписни компании Sony/ATV.

На второ място в списъка е "Кралят на рок-енд-рола" Елвис Пресли, който почина през 1977 г. "Неговият доход"е 55 млн. долара. Дори и 29 години след смъртта на музиканта, неговите почитатели не намаляват и както и досега продължават да купуват дискове с негови песни, изделия с неговия образ и посещават имението музей "Грейсленд"в Мемфис.

Третият в списъка на починали най-богати знаменитости е американският художник Чарлз Шулц. Той е създател на Чарли Браун и други популярни комиксови и анимационни персонажи. "Неговите доходи"са 37 млн. долара. Комиксите на Шулц са преведи на 21 езика и публикувани в 75 страни.

На четвърто място идва актрисата Елизабет Тейлър с 25 млн. долара за миналата година. Част от миналогодишните й приходи са от продажба на колекция бижута и други нейни аксесоари. На търг в "Кристи`с"те се продадоха за 154 млн. долара. Част от приходите й са и от продажбите на нейния парфюм "White Diamonds". "Кралицата на Холивуд"почина на 79 г. през 2011 г.

На пето място идва покойният знаменит музикант Боб Марли /18 млн. долара/, който почина през далечната 1981 г. Макар и преди смъртта си в творчеството си да критикуваше капитализма, десетилетия след смъртта си той продължава "да получава"милиони от него.

Любопитно е да се отбележи, че на осмо място се явява не кой да е, а Айнщайн - с 10 млн. долара. Те идват от компанията "Монблан", която пуска ограничена серия часовници "Айнщайн"на цена 3 000 долара. Името му е любимо и на много производители на интелектуални продукти - научно оборудване и компютри, което носи на наследниците му пари.

В класацията на "Форбс" за мъртви богаташи влизат само онези, чиито доходи за една година са надвишили 5 млн. долара. Тази година в този списък влизат 13 знаменитости. Макар и мъртви те общо са успели да генерират доходи от 374 млн. долара.

Още от "Любопитно"

Канадка стана началник на караула на Бъкингамския дворец

Канадка стана началник на караула на Бъкингамския дворец

Капитанът от канадската армия Мегън Куто стана първата жена в историята, на която е поверено командването на караула, който охранява резиденцията на британската кралица в Бъкингамския дворец.

Жегите в Гърция може да надхвърлят рекорда от 2007

Жегите в Гърция може да надхвърлят рекорда от 2007

Големите горещини в Гърция през последните дни може да се окажат рекордни за последното десетилетие и да подобрят показателите от 2007 г., когато в някои райони на страната живачният стълб показваше 46 градуса.

Продадоха карта на първия „Дисниленд“ за 700 000 долара

Продадоха карта на първия „Дисниленд“ за 700 000 долара

Карта на първия в света тематичен развлекателен парк „Дисниленд“, нарисувана лично от основателя Уолт Дисни, беше продадена на търг в САЩ за сумата от 708 000 долара. Това съобщиха от галерията „Ван Итън“, организирала продажбата в Лос Анджелис.