ЮНИ 27 Новини | ЛюбопитноОбнови

Лекарите се надпреварвали да лекуват Майкъл Джексън

0 коментара0/5

Няколко лекари "се състезавали"да лекуват Майкъл Джексън, като всеки му предписвал все по-силни болкоуспокояващи много преди смъртта му през 2009 г., заяви пред съда бившата съпруга на Краля на попа.

Лекарите се надпреварвали да лекуват Майкъл Джексън
Лекарите се надпреварвали да лекуват Майкъл Джексън

54-годишната Деби Роу, майка на двете големи деца на Джексън, заяви пред съдебното жури, че певецът имал "много ниска поносимост към болка" и през годините лекарите му предписвали силни лекарства като Демерол, Дилаудид, Оксикодон и Викодин.

"Страхът му към болката беше невероятен", заяви Роу в 16-та седмица от делото, по което 83-годишната майка на певеца Катрин съди музикалната компания AEG Live.

Тя е основен ищец по делото за милиони долари срещу компанията, която тя обвинява, че небрежно е задържала доктор Конрад Мъри да се грижи за Майкъл Джексън, докато той репетирал в Лос Анджелис за турнето си This is It.

Мъри беше признат за виновен за непредумишлено убийство през 2011 г. заради смъртта на Краля на попа на 25 юни 2009 г. от свръхдоза от успокоителното пропофол, което му било предписано срещу хроничното му безсъние. Роу, която беше омъжена за Джексън от 1996 до 1999 г., свидетелства в полза на AEG. Компанията твърди, че той бил тайно пристрастен към лекарства и сам е виновен за смъртта си.

Синът на Майкъл Джексън ще свидетелства по дело за смъртта му>>>

Според Роу хроничните болки на певеца и лекарите, които му предписвали все повече силни лекарства, предшествали много появата на Мъри. Тя допълни, че лекарите се възползвали от Джексън и му предписвали опиати за лечението на всичко - от акне до изгарянето на скалпа му по време на снимките на реклама на Пепси през 1983 г.

Наричайки лекарите "тези идиоти", Роу посочи: "Не се обаждате на някого, за да му кажете вземи Дилаудид вместо Аспирин". Но Джексън слушал лекарите. "Той се доверяваше безразсъдно на хората", заяви тя. /АФП/

Още от "Любопитно"

Канадка стана началник на караула на Бъкингамския дворец

Канадка стана началник на караула на Бъкингамския дворец

Капитанът от канадската армия Мегън Куто стана първата жена в историята, на която е поверено командването на караула, който охранява резиденцията на британската кралица в Бъкингамския дворец.

Жегите в Гърция може да надхвърлят рекорда от 2007

Жегите в Гърция може да надхвърлят рекорда от 2007

Големите горещини в Гърция през последните дни може да се окажат рекордни за последното десетилетие и да подобрят показателите от 2007 г., когато в някои райони на страната живачният стълб показваше 46 градуса.

Продадоха карта на първия „Дисниленд“ за 700 000 долара

Продадоха карта на първия „Дисниленд“ за 700 000 долара

Карта на първия в света тематичен развлекателен парк „Дисниленд“, нарисувана лично от основателя Уолт Дисни, беше продадена на търг в САЩ за сумата от 708 000 долара. Това съобщиха от галерията „Ван Итън“, организирала продажбата в Лос Анджелис.