АПР 24 Новини | ЛюбопитноОбнови

Кучета, котки, коне, тостери - със страници във Фейсбук

0 коментара0/5

Над 100 млн. от редовните потребители на Фейсбук не са хора, констатира в свое изследване фирмата за маркетингови проучвания eMarketer, цитирана от в. Дейли мейл.

Кучета, котки, коне, тостери - със страници във Фейсбук
Кучета, котки, коне, тостери - със страници във Фейсбук

Става дума за всякакъв вид домашни любимци, марки продукти, фирми и т.н. Общо потребителите на социалната мрежа са 1 милиард.

Даже и Бийст (звяр - бел. ред.),кучето на създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг, се кипри със своя страница в социалната мрежа. Оказва се, че то има 1,5 млн. приятели.

Хората сред потребителите са били 889,3 млн. От Фейсбук прогнозират, че през 2014 г. 1,11 млрд. души ще присъстват в мрежата.

В момента най-голям ръст на броя ползватели се наблюдава в Индия, страните от Близкия изток и Африка. Във всеки от тези региони до края на годината се очаква да бъде отчетено увеличение на потребителите с 30%. В САЩ и Западна Европа процесът е с доста по-скромни темпове. Хората, занимаващи се с инвестиции във Фейсбук, се притесняват, че тийнейджърите губят интерес към тази мрежа и се преместват в сайтове като Туитър. "Файненшъл таймс"съобщава, че според инвеститорите младежите вече не смятат Фейсбук за "яка" страница, а я приемат по-скоро като мрежата на техните родители. Според проучване сред тийнейджърите в Щатите 40% от запитаните казали, че възнамеряват да използват по-малко Фейсбук през тази година в сравнение с 2012 г.

В Западна Европа само 37% от хората активно използват тази социална мрежа. Все пак от eMarketer прогнозират, че през 2017 г. потребителите на Фейсбук ще достигнат 54,7% от ползвателите на Интернет - днес числото е 42,6%.

През последните няколко години хората в страни като Китай, Япония, Русия и Южна Корея започнаха да ползват местни сайтове, съперници на Фейсбук. /БГНЕС /

Още за: Facebook

Още от "Любопитно"

Топла и слънчева седмица

Топла и слънчева седмица

Почивните дни ще бъдат хладни и дъждовни на места, но температурите ще започнат слабо да се повишават.

Кръв от гигантски гущер затваря рани

Кръв от гигантски гущер затваря рани

Мощен антибиотик, който ускорява зарастването на раните, успяха да получат американски биохимици от кръвта на гигантски гущер, обитаващ индонезийския остров Комодо.

Какво не знаем за равиолите

Какво не знаем за равиолите

Забавни факти за италианския специалитет, които не знаете.