ЮНИ 28 Новини | ЛюбопитноОбнови

Кучета, котки, коне, тостери - със страници във Фейсбук

0 коментара0/5

Над 100 млн. от редовните потребители на Фейсбук не са хора, констатира в свое изследване фирмата за маркетингови проучвания eMarketer, цитирана от в. Дейли мейл.

Кучета, котки, коне, тостери - със страници във Фейсбук
Кучета, котки, коне, тостери - със страници във Фейсбук

Става дума за всякакъв вид домашни любимци, марки продукти, фирми и т.н. Общо потребителите на социалната мрежа са 1 милиард.

Даже и Бийст (звяр - бел. ред.),кучето на създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг, се кипри със своя страница в социалната мрежа. Оказва се, че то има 1,5 млн. приятели.

Хората сред потребителите са били 889,3 млн. От Фейсбук прогнозират, че през 2014 г. 1,11 млрд. души ще присъстват в мрежата.

В момента най-голям ръст на броя ползватели се наблюдава в Индия, страните от Близкия изток и Африка. Във всеки от тези региони до края на годината се очаква да бъде отчетено увеличение на потребителите с 30%. В САЩ и Западна Европа процесът е с доста по-скромни темпове. Хората, занимаващи се с инвестиции във Фейсбук, се притесняват, че тийнейджърите губят интерес към тази мрежа и се преместват в сайтове като Туитър. "Файненшъл таймс"съобщава, че според инвеститорите младежите вече не смятат Фейсбук за "яка" страница, а я приемат по-скоро като мрежата на техните родители. Според проучване сред тийнейджърите в Щатите 40% от запитаните казали, че възнамеряват да използват по-малко Фейсбук през тази година в сравнение с 2012 г.

В Западна Европа само 37% от хората активно използват тази социална мрежа. Все пак от eMarketer прогнозират, че през 2017 г. потребителите на Фейсбук ще достигнат 54,7% от ползвателите на Интернет - днес числото е 42,6%.

През последните няколко години хората в страни като Китай, Япония, Русия и Южна Корея започнаха да ползват местни сайтове, съперници на Фейсбук. /БГНЕС /

Още за: Facebook

Още от "Любопитно"

Кралица Елизабет II

Кралското семейство струва с 5.4% по-скъпо на британците

Общо кралската фамилия е похарчила 56.8 милиона лири през изминалата година, добавяйки 14.9 милиона лири собствени доходи и 900 000 заделени.

Джейми Оливър

Джейми Оливър определя като "убийствено" готвенето за децата си

Джейми Оливър е може би един от най-известните кулинари в целия свят. Когато е у дома обаче за него се оказва истинска мъка да измисли рецепта, която да се хареса на цялото му семейство.

Гъби Шийтаке

Най-вкусните гъби в света

Гъба Шийтаке е една от най-вкусните. Тя може да се използва в супи и тестени изделия.