МАЙ 29 Новини | ЛюбопитноОбнови

Карла Бруни нападна Оланд в песен

0 коментара0/5

Карла Бруни взе на мушка френския президент Франсоа Оланд, представяйки го като непохватен палячо без никакви маниери в песен, включена в новия й албум.

Карла Бруни нападна Оланд в песен

Текстът на песента "Пингвинът" веднага беше интерпретиран като атака срещу мъжа, наследил съпруга й Никола Саркози като френски президент.

"Той си придава вид на крал/но аз знам, пингвинът/няма маниерите на лорд. Ней, пингвин!/Ако един ден отново пресечеш пътя ми/ще те науча, пингвине/ще те науча да ми целуваш ръка", пее бившата първа дама на Франция.

Френските медии възприеха текста като препратка към студеното отношение на Оланд към предшественика му в деня, когато пое президентския пост. Тогава той отказа да придружи Саркози до колата, с която си тръгна от Елисейския дворец. На френски, когато определяш някого като пингвин, това внушава едновременно че човекът е тромав и малко смешен в маниерите си.

"Пингвинът" е една от песните в четвъртия албум на Бруни "Малки френски песни", който ще бъде пуснат на пазара на 1 април. Той включва и песента "У Кийт и Анита", в която Карла, бивша приятелка на Мик Джагър, пее за изпълнения с наркотици живот на китариста на Ролинг Стоунс Кийт Ричардс и на дългогодишната му приятелка Анита Паленберг.

Новият албум на Карла Бруни излиза след "Comme Si De Rien N`Etait"от 2008 г. Тя замрази музикалната си кариера, докато Саркози беше президент. /АФП /

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Карла Бруни нападна Оланд в песен".

Още от "Любопитно"

Траволта ще подари своя Боинг 707 на австралийски музей

Траволта ще подари своя Боинг 707 на австралийски музей

Холивудската звезда Джон Траволта подари своя "любим" самолет Боинг 707 на австралийски авиационен музей и вероятно ще бъде част от екипажа, който ще закара самолета до новото му местоположение.

Шафранът - по-скъп от златото

Шафранът - по-скъп от златото

Шафранът е най-скъпата подправка в света и може би най-ценената в кулинарната индустрия.

Певицата Михаела Филева и актьорът Антон Григоров стават първите родни посланици на Coca-Cola у нас

Coca-Cola с нова визуална идентичност за България

Coca-Cola представи новата визия на марката, която е част от глобалната комуникационна стратегия „Един бранд“. Стратегията обединява подбрандовете Coca-Cola Classic и Coca-Cola Zero в едно, с обща визуална идентичност и позициониране.