ЮНИ 24 Новини | ЛюбопитноОбнови

Испански сенатор поиска правителството да има план в случай на зомби нашествие

От 0 коментара0/5

Испанските власти отговориха сериозно и подробно на въпрос на сенатора от коалицията „Компромис” Карлес Мулет относно наличието на правила за действие в случай на нашествие на зомби и се обосноваха защо не се готвят за зомби апокалипсис, съобщи в. „А Бе Се”.

Испански сенатор поиска правителството да има план в случай на зомби нашествие

В края на февруари политикът задал въпроса „Какви са приетите от правителството правила във връзка с евентуален зомби апокалипсис?”. Властите се обърнали за консултация към речника на кралската академия.

След това правителството разяснило на сенатора, че думата апокалипсис има две значения.

Първото е „край на света”. В тази връзка правителството изтъква, че „не разполага с конкретен протокол в случай на подобни непредвидени обстоятелства, защото, ако този момент настъпи, почти нищо няма да може да се направи”.

Второто значение на думата е „катастрофална ситуация, предизвикана от природни или човешки сили”, която води до пълно разрушение. Тук правителството отбелязва, че в такъв случай „Испания разполага с комплексна система от конкретни и протоколи за предупреждение в извънредни ситуации”.

Добави описание

ВИЖТЕ ОЩЕ: Учени: Зомбита ще унищожат хората за 100 дни >>>

Що се отнася до това, апокалипсисът да бъде предизвикан именно от зомби нашествие, правителството отново направило справка в речника, където тази дума също има две значения.

Първото определя зомби като „съживен чрез магия човек, който би трябвало да бъде мъртъв”. Мадрид подчертава, че „във връзка с хипотетичен апокалипсис, предизвикан от тази същества, специален протокол няма”, поради „съмнителната вероятност за такива обстоятелства”.

Във второто определение се казва, че зомби е някой, който е „зашеметен и се държи като робот”. Във връзка с това значение, „правителството се съмнява, че тези, които се намират в условия, описани в това определение, каквито и да са, може да доведат до апокалипсис”.

/ТАСС/

Още от "Любопитно"

Нещо между Урал и края на земята

Нещо между Урал и края на земята

Хората на този континент имаха достатъчно ясна представа за това, къде свършва Европа, а с нея и земята, годна за обитаване от гледната точка на ранното Средновековие.

Шестима лекари отиват на съд за смъртта на родилка

Шестима лекари отиват на съд за смъртта на родилка

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу шестима лекари от две болнични заведения, които при професионална непредпазливост причинили смъртта на родилка.

Съветите за къдрава коса, по които интернет полудя

Съветите за къдрава коса, по които интернет полудя

Къдравата коса е благословия, но и предизвикателство. Всяка жена ще ви каже това. Къдравата коса изисква специални и постоянни грижи. Едно момиче реши да сподели с интернет своята "битка" с къдравата коса, как се е научила да се грижи за нея и как косата й се е трансформирала за 4 години.