АПР 30 Новини | ЛюбопитноОбнови

Испански сенатор поиска правителството да има план в случай на зомби нашествие

От 0 коментара0/5

Испанските власти отговориха сериозно и подробно на въпрос на сенатора от коалицията „Компромис” Карлес Мулет относно наличието на правила за действие в случай на нашествие на зомби и се обосноваха защо не се готвят за зомби апокалипсис, съобщи в. „А Бе Се”.

Испански сенатор поиска правителството да има план в случай на зомби нашествие

В края на февруари политикът задал въпроса „Какви са приетите от правителството правила във връзка с евентуален зомби апокалипсис?”. Властите се обърнали за консултация към речника на кралската академия.

След това правителството разяснило на сенатора, че думата апокалипсис има две значения.

Първото е „край на света”. В тази връзка правителството изтъква, че „не разполага с конкретен протокол в случай на подобни непредвидени обстоятелства, защото, ако този момент настъпи, почти нищо няма да може да се направи”.

Второто значение на думата е „катастрофална ситуация, предизвикана от природни или човешки сили”, която води до пълно разрушение. Тук правителството отбелязва, че в такъв случай „Испания разполага с комплексна система от конкретни и протоколи за предупреждение в извънредни ситуации”.

Добави описание

ВИЖТЕ ОЩЕ: Учени: Зомбита ще унищожат хората за 100 дни >>>

Що се отнася до това, апокалипсисът да бъде предизвикан именно от зомби нашествие, правителството отново направило справка в речника, където тази дума също има две значения.

Първото определя зомби като „съживен чрез магия човек, който би трябвало да бъде мъртъв”. Мадрид подчертава, че „във връзка с хипотетичен апокалипсис, предизвикан от тази същества, специален протокол няма”, поради „съмнителната вероятност за такива обстоятелства”.

Във второто определение се казва, че зомби е някой, който е „зашеметен и се държи като робот”. Във връзка с това значение, „правителството се съмнява, че тези, които се намират в условия, описани в това определение, каквито и да са, може да доведат до апокалипсис”.

/ТАСС/

Още от "Любопитно"

Ема Морано на 116 години

Невероятната история на жената, която доживя до 117 години

Тя губи първата си любов по време на Първата световна война. Точно преди Втората напуска съпруга си насилник. Това е Ема Морано – последният жив човек от ХIХ век.

Ина Ахмад Абдулати преди операцията

Бившата най-пълна жена в света вече се събира в седалката на самолет

Египтянката Ина Ахмад Абдулати, която доскоро беше най-пълната жена в света, скоро ще замине с редовен полет за ОАЕ, където ще продължи лечението си.

Да забуксуваш в парка (снимки)

Да забуксуваш в парка (снимки)

Естествено парковете са най-предпочитани за разходка на бебето с количката....