ЮНИ 28 Новини | ЛюбопитноОбнови

Хората се срещат реално само с 10% от приятелите си във Фейсбук

0 коментара0/5

Една трета от британците не могат да изтрият хора, които не харесват във Фейсбук, защото са любопитни или се притесняват от последиците от това, установи допитване на Острова.

Хората се срещат реално само с 10% от приятелите си във Фейсбук

Поданиците на кралицата имат средно 287 приятели в социалната мрежа, но в реалния живот се срещат само с 10% от тях. Общо 2863 души на възраст 18 и повече години с профил във Фейсбук били попитани колко приятели имат в момента в социалната мрежа. Запитани колко от тях смятат за истински приятели и биха прекарвали редовно време с тези хора, анкетираните посочили средно 31 души.

Участниците били попитани също дали са приятели във Фейсбук с хора, които не харесват и които биха избегнали да срещат в реалния живот. Над една трета, около 34%, признали, че имат такива приятели във Фейсбук и заявили, че средно деветима души в списъка им отговарят на тези критерии.

Вижте също: Общуването във Фейсбук ни прави по-щастливи

58 на сто от анкетираните казали, че държат хора, които не харесват, като приятели във Фейсбук, за да разглеждат техни снимки и статуси и да разбират какво се случва с тях. 47% държат сред приятелите си роднини и семейството на любимия или любимата си, защото се чувстват длъжни, установи още допитването на сайта VoucherCodesPro.co.uk.

Вижте също: Фейсбук води до затлъстяване

36% казали, че държат колеги или бивши колеги като приятели в случай, че им потрябва да се свържат с тях в бъдеще. 26% признали, че не могат да изтрият тези фалшиви приятели, защото не искат да се изправят пред последиците от това.

"Резултатите от това допитване показват, че старата поговорка "дръж близо приятелите си, но още по-близо враговете си"важи и в днешното общество, което разчита на интернет", заяви маркетинговият директор на VoucherCodesPro Джордж Чарлз.

22% от участниците в допитването признали, че са участвали в спор във Фейсбук. Запитани за причината за спора, 28% от анкетираните посочили "неясен статус, който помислих, че е насочен срещу мен". /БГНЕС /

Още от "Любопитно"

Кралица Елизабет II

Кралското семейство струва с 5.4% по-скъпо на британците

Общо кралската фамилия е похарчила 56.8 милиона лири през изминалата година, добавяйки 14.9 милиона лири собствени доходи и 900 000 заделени.

Джейми Оливър

Джейми Оливър определя като "убийствено" готвенето за децата си

Джейми Оливър е може би един от най-известните кулинари в целия свят. Когато е у дома обаче за него се оказва истинска мъка да измисли рецепта, която да се хареса на цялото му семейство.

Гъби Шийтаке

Най-вкусните гъби в света

Гъба Шийтаке е една от най-вкусните. Тя може да се използва в супи и тестени изделия.