МАЙ 22 Новини | ЛюбопитноОбнови

Хората се срещат реално само с 10% от приятелите си във Фейсбук

0 коментара0/5

Една трета от британците не могат да изтрият хора, които не харесват във Фейсбук, защото са любопитни или се притесняват от последиците от това, установи допитване на Острова.

Хората се срещат реално само с 10% от приятелите си във Фейсбук

Поданиците на кралицата имат средно 287 приятели в социалната мрежа, но в реалния живот се срещат само с 10% от тях. Общо 2863 души на възраст 18 и повече години с профил във Фейсбук били попитани колко приятели имат в момента в социалната мрежа. Запитани колко от тях смятат за истински приятели и биха прекарвали редовно време с тези хора, анкетираните посочили средно 31 души.

Участниците били попитани също дали са приятели във Фейсбук с хора, които не харесват и които биха избегнали да срещат в реалния живот. Над една трета, около 34%, признали, че имат такива приятели във Фейсбук и заявили, че средно деветима души в списъка им отговарят на тези критерии.

Вижте също: Общуването във Фейсбук ни прави по-щастливи

58 на сто от анкетираните казали, че държат хора, които не харесват, като приятели във Фейсбук, за да разглеждат техни снимки и статуси и да разбират какво се случва с тях. 47% държат сред приятелите си роднини и семейството на любимия или любимата си, защото се чувстват длъжни, установи още допитването на сайта VoucherCodesPro.co.uk.

Вижте също: Фейсбук води до затлъстяване

36% казали, че държат колеги или бивши колеги като приятели в случай, че им потрябва да се свържат с тях в бъдеще. 26% признали, че не могат да изтрият тези фалшиви приятели, защото не искат да се изправят пред последиците от това.

"Резултатите от това допитване показват, че старата поговорка "дръж близо приятелите си, но още по-близо враговете си"важи и в днешното общество, което разчита на интернет", заяви маркетинговият директор на VoucherCodesPro Джордж Чарлз.

22% от участниците в допитването признали, че са участвали в спор във Фейсбук. Запитани за причината за спора, 28% от анкетираните посочили "неясен статус, който помислих, че е насочен срещу мен". /БГНЕС /

Още от "Любопитно"

Само 6 дни след връх Лхотце, Атанас Скатов се завърна на Еверест

Само 6 дни след връх Лхотце, Атанас Скатов се завърна на Еверест

Днес 22.05 около 06.00 местно време алпинистът-веган Атанас Скатов се изкачи за втори път на връх Еверест по южния му ръб.

Алпинисти опаковат мъртъвци на Еверест

Алпинисти опаковат мъртъвци на Еверест

Руски алпинисти осъществиха частично проект за отдаване на почит към загиналите в „зоната на смъртта” на най-високия връх на Земята. Те опаковаха със специална тъкан две тела.

Създайте своята къща с VELUX и спечелете до 10 000 лв.

Създайте своята къща с VELUX и спечелете до 10 000 лв.

В процес сте на строеж или ремонт на къща? Мечтаете да изградите светъл, комфортен и уютен дом?