МАЙ 27 Новини | ЛюбопитноОбнови

Хората могат да се възбудят и от роботи

От 0 коментара0/5

Хората се възбуждат, дори когато докосват роботи по чувствителни места. Това показва проучване на Университета в Станфорд, според което човешките същества усещат възбуда и когато докосват хуманоидни роботи.

Хората могат да се възбудят и от роботи
 © istockphoto.com

Това показва проучване на Университета в Станфорд, според което човешките същества усещат възбуда при докосване на хуманоидни роботи по деликатни места като очите и седалището, пише британският в. „Индипендънт“.

Участниците в проучването са били помолени да проведат урок по анатомия, като докосват или показват определени телесни части на хуманоиден робот. През това време учените са измервали телесната реакция на тялото на участниците. Те са установили, че нивата на физическа възбуда се увеличават, когато докосват интимните части на роботското тяло.

Виж още:

В Япония се изгражда първата изцяло роботизирана компания

Повече кофеин за сексуална възбуда

Според авторите на изследването, ако хората мислят за роботите като за уред, които могат да бъдат докосвани навсякъде, то за тях не би трябвало да има разлика в реакцията на тялото при допир на ръка или седалище например. Според новото проучване обаче хората възприемат роботите по начин, сходен с този, по който възприемат хората. Това би могло да се отрази на начина, по който хората създават роботи и живеят с тях.

„Нашата работа показва, че роботите са нова медийна форма, която има особена сила. Това показва, че хората реагират на роботите по социален и примитивен начин“, посочва Джами Ли, един от тримата автори на проучването.

През последните години все повече нараснаха опитите за развитието на роботи, които да бъдат докосвани. Експерименти са проведени с роботи, които да служат като компания на възрастни хора, да бъдат използвани по време на медицински процедури или дори за интимен контакт. /БГНЕС /

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Хората могат да се възбудят и от роботи".

Още от "Любопитно"

Певицата Михаела Филева и актьорът Антон Григоров стават първите родни посланици на Coca-Cola у нас

Coca-Cola с нова визуална идентичност за България

Coca-Cola представи новата визия на марката, която е част от глобалната комуникационна стратегия „Един бранд“. Стратегията обединява подбрандовете Coca-Cola Classic и Coca-Cola Zero в едно, с обща визуална идентичност и позициониране.

Студентка създаде списък от почти 800 страници с престъпления, извършени от ислямисти

Студентка създаде списък от почти 800 страници с престъпления, извършени от ислямисти

19-годишната Хера Хашми - мюсюлманка, учеща молякулярна биология в Колорадо, направи "списък"от 800-страници с престъпления на ислямистите и мотивите им.

В петък САЩ ще отбележи за първи път Националния ден на мака

В петък САЩ ще отбележи за първи път Националния ден на мака

Ярко червеният мак - международният символ на почитта към падналите в борбата войници - за първи път ще бъде честван като национален празник в САЩ.