АПР 27 Новини | ЛюбопитноОбнови

Хората могат да се възбудят и от роботи

От 0 коментара0/5

Хората се възбуждат, дори когато докосват роботи по чувствителни места. Това показва проучване на Университета в Станфорд, според което човешките същества усещат възбуда и когато докосват хуманоидни роботи.

Хората могат да се възбудят и от роботи
 © istockphoto.com

Това показва проучване на Университета в Станфорд, според което човешките същества усещат възбуда при докосване на хуманоидни роботи по деликатни места като очите и седалището, пише британският в. „Индипендънт“.

Участниците в проучването са били помолени да проведат урок по анатомия, като докосват или показват определени телесни части на хуманоиден робот. През това време учените са измервали телесната реакция на тялото на участниците. Те са установили, че нивата на физическа възбуда се увеличават, когато докосват интимните части на роботското тяло.

Виж още:

В Япония се изгражда първата изцяло роботизирана компания

Повече кофеин за сексуална възбуда

Според авторите на изследването, ако хората мислят за роботите като за уред, които могат да бъдат докосвани навсякъде, то за тях не би трябвало да има разлика в реакцията на тялото при допир на ръка или седалище например. Според новото проучване обаче хората възприемат роботите по начин, сходен с този, по който възприемат хората. Това би могло да се отрази на начина, по който хората създават роботи и живеят с тях.

„Нашата работа показва, че роботите са нова медийна форма, която има особена сила. Това показва, че хората реагират на роботите по социален и примитивен начин“, посочва Джами Ли, един от тримата автори на проучването.

През последните години все повече нараснаха опитите за развитието на роботи, които да бъдат докосвани. Експерименти са проведени с роботи, които да служат като компания на възрастни хора, да бъдат използвани по време на медицински процедури или дори за интимен контакт. /БГНЕС /

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Хората могат да се възбудят и от роботи".

Още от "Любопитно"

Продават на търг златен шлем на Дарт Вейдър за 1,4 млн. долара

Продават на търг златен шлем на Дарт Вейдър за 1,4 млн. долара

Шлем на Дарт Вейдър, изработен от чисто злато, ще бъде продаден на търг в Япония, като първоначалната му цена е космическите 1,4 млн. долара.

Звездите в „Игра на тронове” – със звездни хонорари

Звездите в „Игра на тронове” – със звездни хонорари

Изпълнителите на главните роли в популярния американски сериал „Игра на тронове” (Game of Thrones) ще бъдат най-високоплатените актьори в историята на телевизията, съобщи британският в. „Дейли експрес”.

Ейми Шумър подари матрак на непознат

Ейми Шумър подари матрак на непознат

Холивудската актриса Ейми Шумър подари на служител в магазин матрак за 2 000 хил. долара в знак на благодарност, че й е позволил да използва тоалетната.