ЮНИ 29 Новини | ЛюбопитноОбнови

Хакери изнудват "Уолт Дисни" с откраднат филм

От 0 коментара0/5

Изпълнителният директор на компанията „Уолт Дисни“ Боб Айгър призна, че компютърни пирати са откраднали непоказван досега филм и искат огромен откуп, за да го върнат.

Кадър от най-новия филм "Карибски пирати"
Кадър от най-новия филм "Карибски пирати" © outnow.ch

Според специализираното издание „Холивуд рипортър“ хакери са откраднали непоказван досега филм и искат огромен откуп от "Уолт Дисни", за да го върнат.

Изпълнителният директор на компанията Боб Айгър не разкрива кой е откраднатият филм, но подчерта, че компанията отказва да се подчини на исканията на престъпниците.

Продават последния дом на Уолт Дисни за 90 млн долара >>>

Според списание „Уикли“, което се позовава на анонимни източници, „Дисни“ сътрудничи на федералната полиция. Компанията дебне за изтичане в мрежата на откраднатия филм или част от него, което би помогнало за намирането му и на крадците.

Специализираният интернет сайт „Дедлайн“ твърди, без да се позовава на никого, че въпросният филм е новата част на сагата „Карибски пирати“, който трябва да излезе на голям екран на 26 май.

Пол Макартни ще участва в новите „Карибски пирати“ >>>

Хакерите поискали откупа в биткойни и са заплашили да покажат първоначално 5 минути от филма, а после - 20, ако откупът не бъде платен. /АФП /

Още от "Любопитно"

Част от колекцията на Леонардо Ди Каприо разследвана от ФБР

Част от колекцията на Леонардо Ди Каприо разследвана от ФБР

Холивудската звезда Леонардо Ди Каприо се оказа въвлечен във финансова измама заради подаръци получени от лица включени в разследване на ФБР, съобщава Artprice.

Ползвателите на Facebook станаха 2 милиарда

Ползвателите на Facebook станаха 2 милиарда

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че броят на акаунтите в социалната мрежа е достигнал два милиарда.

Китайка хвърли за късмет монети в двигателя на самолет и задържа излитането му

Китайка хвърли за късмет монети в двигателя на самолет и задържа излитането му

Възрастна пътничка будистка забави с няколко часа излитането на самолет от китайския град Шанхай, защото хвърлила монети в двигателя на машината за късмет, съобщиха китайските власти.