ЮНИ 28 Новини | ЛюбопитноОбнови

Галиано е новият творчески директор на Maison Martin Margiela

0 коментара0/5

Британският дизайнер Джон Галиано е новият творчески директор на модна къща Maison Martin Margiela, три години след като беше уволнен от "Диор"заради пиянска антисемитска тирада в бар в Париж .

Галиано е новият творчески директор на Maison Martin Margiela

Посраменият британски дизайнер подновява кариерата си в нова творческа посока. 53-годишният Галиано, който прекара почти 15 години в Диор, е считан за един от най-ярките модни умове на своето поколение. Дизайнерът рядко се появява пред обществеността, след като през септември 2011 г. беше обвинен в антисемитска обида в еврейския парижки квартал.

Френският съд в Париж го призна за виновен за антисемитски обиди на публично място. Въпреки че той беше изправен пред заплахата за шест месеца затвор, дизайнерът получи далеч по-ниска присъда от глоба на стойност 6000 евро.

"Маржиела е готова за нова, харизматична и творческа душа", каза италианският дизайнер и предприемач Ренцо Росо. Според него Джон Галиано е един от безспорните таланти на всички времена. "Очаквам с нетърпение завръщането му и създаването на модната мечта, която само той може да направи", каза Росо. /АФП/

Още от "Любопитно"

Кралица Елизабет II

Кралското семейство струва с 5.4% по-скъпо на британците

Общо кралската фамилия е похарчила 56.8 милиона лири през изминалата година, добавяйки 14.9 милиона лири собствени доходи и 900 000 заделени.

Джейми Оливър

Джейми Оливър определя като "убийствено" готвенето за децата си

Джейми Оливър е може би един от най-известните кулинари в целия свят. Когато е у дома обаче за него се оказва истинска мъка да измисли рецепта, която да се хареса на цялото му семейство.

Гъби Шийтаке

Най-вкусните гъби в света

Гъба Шийтаке е една от най-вкусните. Тя може да се използва в супи и тестени изделия.