АПР 24 Новини | ЛюбопитноОбнови

Галиано е новият творчески директор на Maison Martin Margiela

0 коментара0/5

Британският дизайнер Джон Галиано е новият творчески директор на модна къща Maison Martin Margiela, три години след като беше уволнен от "Диор"заради пиянска антисемитска тирада в бар в Париж .

Галиано е новият творчески директор на Maison Martin Margiela

Посраменият британски дизайнер подновява кариерата си в нова творческа посока. 53-годишният Галиано, който прекара почти 15 години в Диор, е считан за един от най-ярките модни умове на своето поколение. Дизайнерът рядко се появява пред обществеността, след като през септември 2011 г. беше обвинен в антисемитска обида в еврейския парижки квартал.

Френският съд в Париж го призна за виновен за антисемитски обиди на публично място. Въпреки че той беше изправен пред заплахата за шест месеца затвор, дизайнерът получи далеч по-ниска присъда от глоба на стойност 6000 евро.

"Маржиела е готова за нова, харизматична и творческа душа", каза италианският дизайнер и предприемач Ренцо Росо. Според него Джон Галиано е един от безспорните таланти на всички времена. "Очаквам с нетърпение завръщането му и създаването на модната мечта, която само той може да направи", каза Росо. /АФП/

Още от "Любопитно"

Топла и слънчева седмица

Топла и слънчева седмица

Почивните дни ще бъдат хладни и дъждовни на места, но температурите ще започнат слабо да се повишават.

Кръв от гигантски гущер затваря рани

Кръв от гигантски гущер затваря рани

Мощен антибиотик, който ускорява зарастването на раните, успяха да получат американски биохимици от кръвта на гигантски гущер, обитаващ индонезийския остров Комодо.

Какво не знаем за равиолите

Какво не знаем за равиолите

Забавни факти за италианския специалитет, които не знаете.