ЮНИ 28 Новини | ЛюбопитноОбнови

Г-н Фейсбук плаща $30 млн. да не му пречат

0 коментара0/5

Създателят на "Фейсбук" Марк Зукърбърг е купил 4 къщи около своята, станали цел на местен предприемач, планирал да вдигне на тяхно място хотел.

Г-н Фейсбук плаща $30 млн. да не му пречат
Г-н Фейсбук плаща $30 млн. да не му пречат

Зукърбърг е заплатил общо 30 млн. долара за къщите, разположени в съседство. Целта му е била да осуети плановете на предприемача, поискал да купи къщите само за да ги разруши и построи върху окрупнения терен луксозен хотел.

Предприемачът започнал да рекламира "на зелено" бъдещия хотел, използвайки тъкмо името на Зукърбърг. Обстоятелството, че "г-н Фейсбук ще е ваш съсед" в Пало Алто, бил лайтмотив в рекламната кампания на безскрупулния бизнесмен.

Вижте също:

Милионери-особняци

Сега Зукърбърг ще продължи да се радва на спокойствие, далеч от любопитните съседски очи. Какво ще прави с придобитите 4 къщи, засега основателят на "Фейсбук" още не е решил.

Според брокери по недвижими имоти обаче, Зукърбърг по всяка вероятност е станал жертва на добре обмислена кампания, целяща тъкмо продажбата на въпросните 4 къщи на двойна и тройна цена.

Къщата, в която живее със съпругата си Присила Чан, Зукърбърг купи през 2011 г. за 7 млн. долара.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Г-н Фейсбук плаща $30 млн. да не му пречат".

Още от "Любопитно"

Кралица Елизабет II

Кралското семейство струва с 5.4% по-скъпо на британците

Общо кралската фамилия е похарчила 56.8 милиона лири през изминалата година, добавяйки 14.9 милиона лири собствени доходи и 900 000 заделени.

Джейми Оливър

Джейми Оливър определя като "убийствено" готвенето за децата си

Джейми Оливър е може би един от най-известните кулинари в целия свят. Когато е у дома обаче за него се оказва истинска мъка да измисли рецепта, която да се хареса на цялото му семейство.

Гъби Шийтаке

Най-вкусните гъби в света

Гъба Шийтаке е една от най-вкусните. Тя може да се използва в супи и тестени изделия.